Lokalt

Børnehave ramt af Delta-smitte: Nu er 66 børn sendt hjem

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

66 børn er nu sendt hjem fra en institution som følge af to bekræftede tilfælde af Delta-coronavarianten.

En institution i Aarhus er lukket en uge som følge af smitte med den nye Delta-coronavariant.

Det bekræfter dagtilbudsleder Ellevang Dagtilbud Christian Thaarup over for TV2 ØSTJYLLAND.

Det er et forældrepar, der er testet positiv for den nye variant, der først blev observeret i Indien tidligere på året.

Som følge af den bekræftede smitte er 66 børn fra den integrerede institution Ellevang i Risskov nu sendt hjem med ordre om at få foretaget to PCR-tests. Det samme skal institutionens medarbejdere.

Lukningen gælder i første omgang frem til mandag den 5. juli.

- Indtil da sker der ikke noget i institutionen, andet end at der bliver gjort ekstra godt rent, og så afventer vi testresultaterne.

- Forældrene har taget det roligt, selvom der selvom der selvfølgelig er vildt mange praktiske problemer for de enkelte familier, siger Christian Thaarup og roser forældrenes samarbejdsvilje.

Vil I gøre noget anderledes, når I igen kan åbne institutionen?

- Nej, det kan vi ikke. Vi følger restriktionerne meget nøje i forhold til afstand mellem forældre og medarbejdere og med god håndhygiejne. Der er ikke andet at gøre.

- Fordi Delta-varianten er 50-60 procent mere smitsom, så må man bare være glad for de dage, man kan møde frem. Det er nok virkeligheden fremadrettet, siger Christian Thaarup.

Den integrerede institution Ellevang er en af seks institutioner under Ellevang Dagtilbud, der tidligere oplevede smitte i en af dens andre institutioner. Tidligere på året har Børnehuset Næringen nemlig to gange været lukket ned som følge af udbrud af coronasmitte.

Delta-varianten regnes som mere smitsom end den mest gængse variant herhjemme, men vaccinerne skulle ifølge de første undersøgelser være effektive imod den.