EM fodbold

Stewardesse ringede til chefen med en idé - i dag lettede to særfly mod Amsterdam

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En stewardesse hos det sønderjyske flyselskab foreslog onsdag direktøren at flyve danskere til fodbold. To dage efter var to afgange udsolgt

Der var ikke langt fra idé til virkelighed, da stewardesse ved Alsie Express Anja Larsson onsdag ringede til sin direktør med en idé.

Hendes far har en lille forening af danske roligans, og de var ved at lede efter en bus, som kunne køre dem til ottendedelsfinalen mellem Danmark og Wales i Amsterdam.

Men hvorfor ikke sætte dem på et af det sønderjyske flyselskabs fly, tænkte Anja Larsson.

- Jeg tænkte: "Det kan ikke være rigtigt, at Alsie Express ikke tager turen derned". Så jeg ringer til chefen og fortæller om idéen, siger Anja Larsson, der har været stewardesse hos Alsie Express i otte år.

I den anden ende af røret var direktør Dennis Rybasch heldigvis med på idéen.

- Jeg synes, det er fantastisk, at hun tænker, at vi da kan bruge flyet til at komme til Amsterdam. Vi har ikke før prøvet, at en ansat kom og foreslog sådan noget. Men det her med spontant at skulle sætte noget op og flyve med kort varsel, det har vi prøvet før, siger Dennis Rybasch.

Der gik ikke længe, fra de to havde afsluttet samtalen, til de nødvendige tilladelser var på plads.

- Og så var der bare at sætte billetterne til salg, siger direktør i Alsie Express Dennis Rybasch.

Onsdag blev den første afgang udsolgt blot en halv time efter, at billetterne var sat til salg. Efter flere henvendelser blev endnu en afgang sat til salg. Den var udsolgt fredag morgen.

- Jeg tror også, at havde vi haft kapaciteten og lidt mere tid, så kunne vi også have solgt en tredje afgang, lyder det fra Dennis Rybasch, der mener, at den store efterspørgsel på flybilletter fremhæver vigtigheden af at have en lokal lufthavn i Sønderborg:

- Det viser, at din lokale lufthavn har sin eksistensberettigelse, fordi folk gerne vil rejse ud - specielt når der er en direkte forbindelse. Når du kan køre ud til Sønderborg Lufthavn og stille din bil, og et kvarter senere sidder du i et fly.

Anja Larsson er i øvrigt selv med på den ene af dagens to afgangene. Ikke som stewardesse, men som passager, fordi hun selv skal ind og se fodboldkampen.

- Jeg tror selvfølgelig, at Danmark vinder, og at kampen ender 2-1, lyder det fra den fodboldglade stewardesse.