Lokalt

Frivillige hjælper med at finde forsvunden kvinde

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Messing-People og 70 frivillige ledte efter 19-årig kvinde.

Opdatering: Den efterlyste er fundet død, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi onsdag 30. juni. Derfor har TV 2 fjernet navn, billede og signalement fra artiklen. Ifølge politiet er der ikke umiddelbart noget, der tyder på en forbrydelse. Artiklen er ikke yderligere opdateret.

- Vi skal ud og finde 19-årige (navn fjernet, red.). Hun er ikke ret høj, så hun kan gemme sig alle steder.

Sådan lød det tidligere i dag fra indsatslederne fra Missing-People, da den frivillige organisation holdt briefing forud for søgningen i Klosterheden syd for Lemvig.

Omkring 70 frivillige var mødt op for at lede efter den forsvundne kvinde, der sidst er set onsdag eftermiddag.

- Jeg så på vores lokale Facebookside i Lemvig, at hun var væk, og at Missing-People kom i dag. Folk forsvinder jo hver dag, så man må jo gøre, hvad man kan, fortæller Anna Hvas, der selv bor i byen.

Også Christine Christensen fra Thyborøn har i dag valgt at lede efter kvinden sammen med sine to veninder.

- Hvis det var et af mine egne børn, så ville jeg håbe, at der var mødt en masse op for at hjælpe.

Det er den 19-åriges forældre, der har bedt den frivillige organisation om hjælp til at finde deres datter.

- Det er jo et kæmpe område. Jo flere der er med, jo større område kan vi kigge igennem, fortæller Lars Frydendal, der er 'indsatsleder' for Messing-People.

En organiseret søgning

Midt- og Vestjyllands Politi ledte fredag med patruljer og helikopter langs Flynder Å, efter der blev fundet noget tøj, som måske kunne tilhøre den forsvundne kvinde.

Sidst på eftermiddagen fredag valgte politiet dog at indstille søgningen med helikopteren, da området var søgt igennem uden held.

Derfor håber de fremmødte i dag at kunne hjælpe politiet videre i sagen.

- Vi søger ved hjælp af det, som vi kalder kædesøgning, hvor vi går på linje ud gennem skoven. Og så kigger vi efter ting, som ellers ikke plejer at ligge der, fortæller Lars Frydendal fra Messing-People.

Sidst set onsdag

Kvinden blev meldt savnet torsdag aften ved 23-tiden og er formentligt sidst set onsdag eftermiddag.

- Vi frygter ikke, at der er sket en forbrydelse, lød det tidligere fredag fra vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller, at de forventer, at kvinden kan være i og omkring Lemvig. De har på nuværende tidspunkt ikke brug for hjælp til at lede i naturen, men alle må altså gerne tjekke deres egen matrikel.