Lokalt

Helt ny badestrand flyder allerede med skrald

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Københavns Kommune vil nu se på, om de kan gøre noget ved problemet.

Vodkaflasker, juicekartoner, plastikkrus og pizzabakker.

Knapt har de første vandhunde kastet sig i bølgerne - og de første strandløver taget plads - ved den helt nye badestrand i Valbyparken i København, før de første problemer har meldt sig.

Stranden åbnede for under en uge siden, fredag, men allerede nu ligger der affald fra badegæster spredt ud over området.

Valby Lokaludvalg lagde dagen efter strandens åbning et billede ud på deres Facebook-side. Billedet viser en overfyldt container, og på jorden omkring containeren ligger affaldet spredt.

Af opslaget fremgår det, at der længere nede af stranden stod flere containere, der slet ikke var blevet fyldt, hvilket fik udvalget til at opfordre gæsterne til ikke bare at smide deres skrald ved siden af propfyldte containere, men i stedet tage det med sig til en ny, ledig container.

I kommentarsporet til Valby Lokaludvalgs opslag skriver flere, at der har ligget skrald flere steder på stranden de fleste dage efter strandens åbning.

Kommune vil "se på det"

Ironisk nok er stranden blevet placeret i et område, hvor der tidligere var en stor industrilosseplads, og TV 2 LORRY har derfor spurgt Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, hvad de vil gøre for at undgå, at stranden ikke forvandler sig tilbage.

I en mail svarer Morten Hjortgaard Christiansen, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen:

- Stranden i Valbyparken er på rekordtid blevet et stort hit for københavnerne. Der var rigtig mange, der nød vejret og vandet i den forgange weekend. Vi rengør både stranden og resten af Valbyparken så hurtigt, som vi kan, lyder det.

Enhedschefen påpeger ligesom Valby Lokaludvalg, at der står flere containere til skrald ved stranden, men at man vil se på, om der skal andre løsninger til:

- Vi vil se på, om vi skal gøre det lettere at komme af med affaldet ved at placere vores containere smartere eller ved at øge kapaciteten yderligere i form af flere containere andre steder ved stranden.

Den helt nye strand i Valbyparken har været ni år undervejs, og gæsternes skrald efter åbningen har nærmest været det mindste problem.

Før stranden kunne åbne, blev der nemlig lavet undersøgelser af badevandskvaliteten, som da blev betegnet som decideret 'dårlig', hvor kommunen ikke kunne give nogen garantier for, at man ville kunne bade, når stranden åbnede.

Den dårlige badevandskvalitet skyldtes udledning af urenset spildevand fra de to nærliggende vandløb Harrestrup Å og Gåsebækrenden, der begge løber ud i Kalveboderne, som farvandet ud for stranden i Valbyparken hedder.

I dag er badekvaliteten heldigvis betegnet som 'tilfredsstillende'.