Lokalt

Coronasmitte sender elever hjem fra efterskole en uge inden afslutning

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En elev på Hørby Efterskole er smittet med coronavirus. For en sikkerheds skyld har skolen sendt alle elever hjem.

Om lidt over en uge har Hørby Efterskole den helt store afslutning på et skoleår udover det sædvanlige, men her kort før lukketid og de store grådfyldte krammere har efterskolen sendt alle elever hjem.

En elev på efterskolen er blevet smittet med coronavirus, og en række nærkontakter skal nu hjem i isolation og testes, men også resten af efterskolens elever er blevet sendt hjem, fordi skolen vil være sikker på, at der ikke sker yderligere smitte her kort inden den store afslutning.

- Med de beregninger, vi har lavet, kan vi få mest muligt tid sammen efterfølgende ved at sende alle eleverne hjem nu. Lader vi dem blive på skolen, og der opstår et nyt smittetilfælde, så starter vi fra nul igen. Hvis vi gør som nu og sender alle hjem, vil hovedparten af eleverne være tilbage på efterskolen på tirsdag, så vi kan få en god afslutning på skoleåret, siger forstander på Hørby Efterskole, Mogens Vestergård, og fortsætter:

- Det handler om at lave en god afslutning for eleverne, så nu trækker vi en streg, for hvis vi kører videre, så kan flere blive testet positive. Vi går med livrem og seler, siger han.

Uvist hvor smitten stammer fra

Mogens Vestergård siger, at eleven, der er blevet smittet, har været på skolen de sidste 14 dage kun afbrudt af en tur til vaccination. Derfor er de ikke sikre på, om eleven er blevet smittet på skolen, eller om det har været i forbindelse med vaccination, men de vil gøre alt for, at eleverne kan få en god afslutning på deres efterskoleliv.

Det handler om at lave en god afslutning for eleverne, så nu trækker vi en streg, for hvis vi kører videre, så kan flere blive testet positive

Mogens Vestergård, forstander på Hørby Efterskole

- Det er et forfærdeligt trælst tidspunkt. Vi står overfor den sidste weekend, som de vil miste, og så står vi og skal lave om på programmet for afslutningstur og festligheder, siger Mogens Vestergård.

For få uger siden havde efterskolen et andet tilfælde af coronavirus på skolen, hvor de valgte at gøre det samme som nu, hvor eleverne blev sendt hjem, og de hurtigt kunne fylde skolen op igen. Derfor vælger de at bruge samme metode den her gang.