Lokalt

Tillidsrepræsentant: - Strejken skal kunne mærkes

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

5000 sygeplejersker skal strejke fra lørdag. Operationssygeplejerske og tillidsrepræsentant Kickan Brorsbøl håber, at strejken kommer til at rykke.

Svaret er klart. To ud af tre sygeplejersker har stemt nej til overenskomstforslaget, og derfor skal 5000 sygeplejersker senere på ugen strejke.

- Jeg synes, det var et ret overbevisende nej med stor stemmeprocent, så jeg tænker, vi er klar til at strejke, siger operationssygeplejerske og tillidsrepræsentant på Regionshospitalet Viborg, Kickan Brorsbøl.

Historisk set har det jo desværre vist sig, at der sjældent kommer noget ud af at strejke, og det frygter jeg også her.

Kickan Brorsbøl, Operationssygeplejerske og Tillidsrepræsentation, Regionshospitalet, Viborg

For Kickan Brorsbøl selv var beslutningen svær. Flere gange undervejs har hun ændret sit svar, men endte med at stemme ja til forslaget.

- Jeg tænkte mere langsigtet, for hvis det blev et ja, så kunne lønkomiteen få arbejdsro, og det kunne måske gavne os på den lange bane. Historisk set har det jo desværre vist sig, at der sjældent kommer noget ud af at strejke, og det frygter jeg også her, men jeg håber, at der bliver kigget på det her rungende nej fra arbejdsgivers side, siger Kickan Brorsbøl.

Her rammer konflikten i Midt- og Vestjylland

Region Midtjylland: 

Hospitalsenhed Midt - to afdelinger i Viborg og fem i Silkeborg

Hospitalsenheden Vest - syv afdelinger i Holstebro og otte afdelinger i Herning

Silkeborg Kommune

På flere af hospitalerne er det personalet, der er ansvarlig for udflytningen til Gødstrup, der skal strejke.

I Viborg bliver dagkirurgi ramt af strejke. Det samme gælder center for plastisk kirurgi i Silkeborg og Ortopædkirurgisk Sengeafsnit og ambulatorium i Holstebro.

Region Nordjylland:

Aalborg Universitetshospital, Thisted - Ti afdelinger

Aalborg Universitetshospital, Farsø - Seks afdelinger

På forhånd er covid-afsnit samt kræft-, børne- og psykiatriområdet undtaget fra konflikt.

Kilde: DSR og tv2.dk

En nødvendig kamp

Kickan Brorsbøl, der til daglig er operationssygeplejerske på akutte operationer, skal ikke selv strejke. Det skal derimod mange af hendes nære kolleger, som til dagligt varetager de planlagte operationer.

- Jeg skal sikre, at vi ikke kommer til at lave konfliktramt arbejde, så vi ikke tager operationer, som ikke er akutte. Strejken skal jo mærkes. Jeg håber, vi kan lægge det nødvendige pres, som gør, at arbejdsgiver kan finde de penge, som de skal, siger Kickan Brorsbøl.

Hvis vi skal sikre os, at vi også får nogle kollegaer i fremtiden, så er vi nødt til at kæmpe den her kamp.

Kickan Brorsbøl, Operationssygeplejerske og Tillidsrepræsentant, Regionshospitalet, Viborg

Strejken sker samtidig med, at Danmark befinder sig midt i en pandemi, hvor der er et ekstra stort behov for sundhedspersonale. Det bekymrer dog ikke tillidsrepræsentanten.

- Vi har historisk lave indlæggelsestal. Vi er ikke belastet, så vi kan sagtens bære det. Og hvis vi skal sikre os, at vi også får nogle kolleger i fremtiden, så er vi nødt til at kæmpe den her kamp. Vi håber ikke, at der kommer et lovindgreb, der kan tvinge os tilbage, siger Kickan Brorsbøl.

Strejken begynder lørdag til midnat medmindre der nås en ny aftale inden da.