Coronavirus

1100 elever sendt hjem fra københavnsk skole

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Damhusengens Skole i Vanløse at lukke ned på grund af for mange coronasmittede elever på skolen.

1100 elever på Damhusengens Skole i Vanløse har torsdag aften fået besked på ikke at møde ind til undervisning fredag.

Det sker, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt skolen at lukke ned på grund af for mange coronasmittede elever på skolen.

Det bekræfter skolens skoleleder, Max Ulrich Larsen.

- Det er korrekt, at jeg har været nødt til at hjemsende alle mine elever undtagen mine 9. klasser. Det er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Det er smadderærgerligt. Vi har ikke haft særlig meget smitte, så det er ærgerligt, at det rammer os så tæt på slutspurten, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har torsdag aften forsøgt at få oplysningerne bekræftet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det har dog ikke været muligt.

9. klasser kan møde ind

Skolelederen kan torsdag aften ikke oplyse, hvor mange elever på skolen, der er testet positiv for coronavirus, men vurderer, at smitten ikke er opstået på skolen.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det foregået på skolen, fordi smitten ikke vandrer på tværs af klasserne, siger Max Ulrich Larsen.

Eleverne fra 0. til 8. klasse er hjemsendt fredag og mandag. De kan først komme fysisk i skolen igen tirsdag, når de kan fremvise en PCR-test.

Elever i 9. klasse er ikke hjemsendt og kan fortsat møde op til de planlagte eksaminer.

Damhusengens Skole ligger i Vanløse Sogn. Torsdag havde sognet et testkorrigeret incidenstal på 201. Positivprocenten har den seneste uge være 1,6 procent, mens der har været 24 smittede.

Dermed ligger sognet et godt stykke fra at blive ramt af automatisk nedlukning.