Lokalt

Aarhus forbyder høj musik efter klokken 20 i to parker

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Kommunen er sammen med politiet blevet enige om, at der er behov for nye regler for larm i udvalgte parker.

Med det gode vejrs ankomst er soundboks-sæsonen for alvor skudt i gang i Aarhus.

Problemet er bare, at det også fører til gener og dermed mange klager fra naboer til byens parker og grønne arealer.

I løbet af et enkelt døgn i weekenden modtog Østjyllands Politi 59 anmeldelser om høj musik, der var til gene for andre. De kom blandt andet fra naboerne tæt på Botanisk Have i Aarhus, men det er langt fra det eneste sted, hvor det er et problem og heller ikke første gang. Sidste år kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle om flere af lignende situationer.

Derfor er borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), sammen med rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), nu gået i dialog med Østjyllands Politi om, hvad de sammen kan gøre for at mindske støjgenerne for naboerne.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Efter længere tid med høj musik er situationen nu blevet så utålelig for naboerne, at vi i samarbejde med politiet er nødt til at gribe ind. Jeg kan sagtens forstå behovet for at mødes i vores parker og hygge sig i denne tid, men det må kunne finde sted uden at være til gene for naboerne siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

- Derfor indfører vi nu klare - og synes jeg - helt rimelige regler, som skal overholdes. Det vil jeg opfordre alle til at respektere, så sommeren kan byde på gode oplevelser for alle i og omkring vores parker.

Gælder i første omgang for to parker

De nye regler kommer i første omgang til at gælde for besøgende i Botanisk Have og Skanseparken, der begge ligger centralt i Aarhus. Konkret betyder det, at der nu skal slukkes for alt elektrisk forstærket musik senest klokken 20.00 på hverdage samt søn- og helligedage, mens det fredage og lørdage skal ske senest klokken 22.00.

- Coronapandemien har lukket nattelivet, og de unge har derfor færre steder at mødes. Det er helt naturligt og forståeligt, at de har behov for at mødes og feste, men den teknologiske udvikling betyder også, at mange anlæg spiller så højt, at det generer for mange, og vi skal alle være her. Derfor indfører vi nu efter samråd med politiet et forbud, så regler bliver mere enkle at håndhæve, og så naboerne kan få nattero, siger Bünyamin Simsek.

Kommunen oplyser, at der løbende vil være dialog mellem parterne for at drøfte, om forbuddet har den rette effekt, og om der er behov for at udvide det til flere parker eller eventuelt forlænge reglerne, som i første omgang gælder til og med udgangen af september.