Lokalt

Nabo bliver drevet til vanvid: - Det er en helvedesmaskine

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Henover weekenden har politiet modtaget læssevis af klager over høj musik.

Peter Daugbjerg fra Viborg har med egne ord været ved at blive drevet til vanvid de seneste dage.

Tæt på hans hjem har unge henover weekenden festet til langt ud på natten med høj musik fra transportable højtalere - også kendt som soundbokse.

- En soundboks er en helvedesmaskine. Det er noget, Vorherre har opfundet i vrede. Det er jeg sikker på, siger han til TV MIDTVEST.

Larm fra soundbokse i sommervarmen er under coronakrisen blevet en lige så sikker konstant som en pind i næsen eller halsen. De er elsket af festhungrende unge og forhadt af mange, der ikke er en del af de spontane pop-up-fester på legepladser, ved søer og i parker.

Soundbokse er på kort tid blevet symbolet på både glæde og frustration.

Hos politiet rundt om i landet skaber de ekstra arbejde.

- Sindssygt mange sager

Fra fredag til lørdag fik Midt- og Vestjyllands Politi 37 anmeldelser om musik til ulempe, og det er langt fra en enestående tendens.

Også i Nordjylland måtte politiet rykke ud til flere lignende anmeldelser. 16 styks blev det til fredag til lørdag, siger politiet til TV 2 NORD.

Nordsjællands Politi siger til TV 2 LORRY, at der natten til lørdag var omkring 40 sager med musik til ulempe, og at antallet natten til søndag ligeledes ligger i den høje ende.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Lars Galasz har ikke tal på nattens anmeldelser, men konstaterer til Ritzau:

- Vi har haft sindssygt mange sager i nat. Alt for mange.

Bøn om færre soundbokse

Tilbage i Viborg har Peter Daugbjerg flere gange forsøgt at få de unge mennesker til at skrue ned, men som regel uden held. Han plejer at få besked på, at han skal blande sig udenom og gå hjem og lukke døre og vinduer.

- Man må gerne holde fest - bare man kunne lade være med at tage soundbokse med. De kan skyde op til 116 decibel. Det er lige så meget, som når et fly letter. Og når der så er tre af dem, er det næsten værre end Københavns Lufthavn, siger han til TV MIDTVEST.

Peter Daugbjerg understreger, at han har forståelse for, at mange unge har brug for at feste og være sammen oven på en lang coronanedlukning.

Det er larmen, der generer ham så meget, at han næsten håber på regnvejr, fordi han ved, at det sætter en stopper for festerne.

- I nogens øjne er jeg måske en sur gammel mand. Det er jeg ikke, og jeg prøver også at tale på andres vegne, siger han til TV MIDTVEST.