Lokalt

Her fejrer hundredvis af elever sidste skoledag: - Vi er nok lidt selviske

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Flere hundrede folkeskoleelever er samlet i Munke Mose for at fejre afslutningen på ti års skolegang - uden indvendinger fra politiet.

Unge mennesker, udklædning og en festlig stemning. Fredag eftermiddag er hundredvis af 9. klasseselever samlet i Munke Mose for at fejre sidste skoledag.

Det på trods af Odense Kommunes appel til at samles i mindre grupper af hensyn til coronasituationen.

Men ingen vil gå glip af den særlige dag, fortæller Snurre Sarbo fra Vestre Skole.

- Alle tidligere 9. klasser har fået mulighed for at komme herind, så det synes jeg også, vi skal have. Så må man jo bare passe på, siger han.

Skolekammeraten Tilde Rasmussen supplerer:

- Jeg tænker ikke, at det er så coronasikkert, men at mange er lidt selviske i dag. Det er virkelig svært at lade være, når alle ens venner er samlet hernede - det er virkelig svært ikke at være selvisk i denne her situation, siger hun.

Udover Vestre Skole er også elever fra Tarup Skole og Odense Friskole mødt op.

Ingen dele-drinks

Selvom flere af 9. klasseseleverne ikke selv mener, at fejringen foregår coronavenligt, synes de alligevel, at de tager deres forholdsregler. blandt andet ved at holde sig til deres egen klasse.

- Vi skal passe på hinanden. Det er de små ting, der gælder. Det der med, at vi lader være med at drikke af hinandens drinks, siger Alberte Holmegaard fra Odense Friskole.

Festlighederne er da heller ikke noget, som kan ophidse Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi.

- Når det er en engangsforestilling, synes jeg ikke, man skal gå helt bananas over, at nogle skolelever glædes over, at de er færdige med 9. klasse, siger han.

Selvom han ikke mener, det strengt taget er okay, påpeger han, at de unge er udenfor, og det mindsker smitterisikoen betydeligt.

- Skoleafslutningen er once in a life time, og det skal man ikke tage fra dem, men i stedet holde en god dialog med de unge, siger professoren.

Politiet patruljerer løbende

Ved første øjekast ligner festlighederne, der udspiller sig i den centrale park, enhver anden sidste skoledag inden coronavirussen.

Men kigger man en ekstra gang, er mange af de unge samlet i grupper. Selvom det også er tydeligt, at flere går fra og til, er opdelingen central, fortæller Milan Holck Nielsen, vagtchef hos Fyns Politi.

- Forsamlingsforbuddet er 100, og det må de gerne være i en gruppe. Så kan der også godt være en gruppe på 100 ved siden af. Det er der plads til i Munke Mose, siger han.

Vagtchefen peger også på, at det er positivt, at fejringen foregår udendørs. Politiet kommer til at patruljere løbende i parken, lyder det.