Lokalt

Mistænkt for knivdrab blev mishandlet af tre mænd efter drab

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En 18-årig mand er fængslet, mistænkt for drab på en 19-årig i Vejle. En 21-årig er fængslet for mishandling af den 18-årige.

En 18-årig mand, der er mistænkt for natten til lørdag at have dræbt en mand i Vejle, blev lørdag formiddag opsøgt og mishandlet af mindst tre mænd.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad, der var til stede i retten, da den 18-årige og en 21-årig mand med et par timers mellemrum blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Klokken 01.00 natten til lørdag fik politiet en anmeldelse om, at der lå en livløs mand i en passage i området mellem Nørre Torv, Kalkbrænderivej og parkeringshuset Trondur.

Selv om der blev ydet førstehjælp, døde den 19-årige mand på stedet. Ifølge politiet var han blevet påført "nogle knivstik".

I retssal på krykker og med sår i hovedet

Lørdag eftermiddag blev den 18-årige anholdt for drabet, og søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad kom han ind i retten på krykker, havde et sår i hovedet og havde svært ved at høre.

Han kunne ikke huske, hvornår han var blevet anholdt. Men han huskede, at politiet sagde til ham, at han blev anholdt for sin egen skyld, da nogen kunne være efter ham, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forklaringen på den 18-åriges forfatning kom et par timer senere.

"Du skal dø i dag"

Her blev en 21-årig mand fremstillet i grundlovsforhør. Ifølge senioranklager Camilla Holst Petersen er han sigtet for frihedsberøvelse, trusler og mishandling.

Sammen med to andre skal han ifølge Vejle Amts Folkeblad have holdt den 18-årige indespærret på to adresser i Vejle og Jelling en times tid lørdag formiddag.

Her blev den 18-årige ifølge sigtelsen slået flere gange i ansigtet og på kroppen, hans øjenlåg blev forsøgt brændt af, han fik en pind stukket ind i øret og i anus, og så begravede overfaldsmændene hans ansigt i mudder, så han fik svært ved at trække vejret.

Sideløbende med afstraffelserne blev den 18-årige truet - blandt andet med ordene: "Du skal dø i dag" og "Vi dræber både dig og din far", skriver Vejle Amts Folkeblad.

Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, og de kærede begge afgørelsen til Vestre Landsret, oplyser Camilla Holst Petersen.