Lokalt

22-årig har sultestrejket for klimaet i syv døgn

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

22-årige Anna Bjerre Johansen har sammen med syv andre aktivister sultestrejket i syv døgn for at protestere over regeringens klimapolitik.

- En sultestrejke understreger alvoren, fordi vi sætter vores egne kroppe på spil. Og os selv. Det gør man ikke på samme måde, når man skriver et debatindlæg eller tager til en demonstration.

Ordene kommer fra den 22-årige Anna Bjerre Johansen, efter at hun sammen med syv andre unge netop har afsluttet syv døgns sultestrejke for klimaet.

Det har ikke været sjovt. Men det har været okay, fordi det handler om noget, der er større end os selv

Anna Bjerre Johansen

Syv dage i campingstole på Christiansborg Slotsplads for at råbe politikerne op. Syv dage med hovedpine, kvalme og ondt i maven.

- Det har ikke været sjovt. Men det har været okay, fordi det handler om noget, der er større end os selv.

Anna Bjerre Johansen og de syv andre unge studerende er aktive i Den Grønne Studenterbevægelse, som står bag sultestrejken.

Målet var at få Folketingets politikere til at genforhandle samtlige klimaaftaler.

- Det er ikke lykkedes at få et løfte fra politikerne om, at de vil genforhandle klimaaftalerne, men vi har talt med flere politikere, som er åbne overfor at genåbne nogle af aftalerne, siger Anna Bjerre Johansen.

- Selvom vi ikke rykker nok, gør det alligevel en forskel. Og det gør det meget nemmere at være i verden, når man kan mærke, at man forandrer noget.

Den Grønne Studenterbevægelse

Den Grønne Studenterbevægelse (DGSB) er et initiativ, der er startet af studerende fra forskellige videregående uddannelser i 2018. Målet med bevægelsen er at samle unge om klimakampen for at finde kollektive politiske løsninger på klimakrisen. DGSB anerkender alle ikke-voldelige aktiviteter og metoder, der bidrager til omstillingen, som legitime, men accepterer ikke sexisme, racisme, vold eller hærværk.

Læs mere om Den Grønne Studenterbevægelse her.