Lokalt

Bil nummer 108 beslaglagt efter vanvidskørsel - og igen var det ikke ejeren, der sad bag rattet

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En omfattende færdselskontrol fandt sted lørdag aften i Slagelse. I flere end 136 tilfælde kørte bilisterne for stærkt.

Lørdag aften gennemførte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en større færdselskontrol i Slagelse. Det oplyser vagtchef Michael Skræddergaard fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Det har resulteret i en hel del sager, konstaterer han.

I alt 136 bilister nåede således i løbet af de seks timer, politiet var til stede i byen at få en hilsen med på vejen.

Af disse blev 99 blitzet af en fotovogn – her af otte ved så stor en hastighed, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.

I et tilfælde var hastigheden så høj, at der var tale om såkaldt vanvidskørsel.

- I forbindelse med hastighedskontrol i Slagelse blev en bilist målt til at køre 108 kilometer i timen indenfor bymæssig bebyggelse, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t. Bilen er beslaglagt og føreren er sigtet for forholdet, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i et tweet om forholdet.

Til Ritzau oplyser vagtchefen, at der var tale om en Seat. Det var ikke ejeren selv, der sad bag rattet, men en anden person - en mand sidst i 20'erne.

De nye skærpede regler om blandt andet konfiskation af biler trådte i kraft 31. marts, og indtil nu er 108 biler blevet beslaglagt, oplyser Rigspolitiet til TV 2.

I 47 af de 108 sager er det en anden end ejeren, der sad bag rattet.

Over 100 biler er pillet af vejene efter vanvidskørsel:

  • Nye skærpede regler rettet mod blandt andet meget høj fart trådte i kraft 31. marts.
     
  • Indtil nu er 108 biler blevet beslaglagt efter vanvidskørsel, oplyser Rigspolitiet søndag. Og heraf ejes næsten halvdelen af en anden end den, der trådte på speederen. 47 af de beslaglagte biler har en anden ejer, oplyses det.
     
  • Netop dette indgreb mod borgere, der ikke har overtrådt nogen lov, har mødt kritik. Senest har virksomheden Forsikring & Pension efterlyst en ændring af lovgivningen.

Foruden fotovognen i Slagelse var der også lørdag patruljer på gaderne i Slagelse. De noterede i alt otte alvorlige færdselsforseelser - i syv tilfælde kunne bilisterne nøjes med et klip i kørekortet, men i ét tilfælde fik bilisten kortet taget på stedet.

Derudover blev der registeret 20 sager om lygtefejl.

- Det kan blandt andet være bilister, der kører med tågelys, når det ikke er tåget eller manglende baglygter, forklarer Michael Skræddergaard.

I to tilfælde blev der udskrevet bøder for manglende efterkommende af skilteanvisninger, imens tre bilejere har fået indkaldt deres vogn til syn.

Fire bilister blev noteret for fejl og mangler på køretøjet – en for manglende nummerplade – og slutteligt blev en enkelt standset med euforiserende stoffer i blodet.

Bødekataloget for trafikforseelser starter ved 1.000 kroner som gives blandt andet ved ukorrekt lygteføring, imens 1.500 kroner takseres for blandt andet manglende efterlevelse af skiltning, imens kørsel frem for rødt hører hjemme bødekataloget til 2.000 kroner.