Lokalt

Find traileren frem: Fra lørdag bliver det formentlig lettere at grænsehandle

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Hvis smittetallene fortsætter med at være på det nuværende lave niveau, kan det blive lettere at handle ved Slesvig-Holsten.

Tre kasser af de billige øl, alt for meget slik og en currywurst på hjemvejen.

Allerede fra lørdag kan grænsehandlen igen nærme sig tiden før corona.

Det er også forventningen hos Fleggaard, der er en af de helt store købmænd syd for grænsen.

Her har alle 16 grænsebutikker været åbne siden den 12. maj.

- Vi har helt klart en forventning om, at der sker noget, og vi er klar, siger administrerende direktør hos Fleggaard, Lars Mose Iversen.

Lave smittetal

De seneste tilgængelige smittetal fra Robert Koch-Institut, der måler smittetallene i Tyskland, viser, at incidenstallet for hele Slesvig-Holsten er nede på 32,4 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Det betyder, at det danske Udenrigsministerium formentlig fredag vælger at ændre på rejsevejledningen og gøre regionen til et gult område, som sker, når incidenstallet for en region er under 50 pr. 100.000 indbyggere.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for det tyske mindretals avis Der Nordschleswiger.

En talsmand for ministeriet slår dog over for avisen fast, at det er det aktuelle smittetal, som Tyskland opgiver til ECDC (Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme), der er afgørende.

Slut med isolation

Bliver ændringen en realitet, er den væsentligste forskel, at det ikke længere er et krav, at man skal gå i isolation i 10 dage efter en tur over grænsen.

Det gælder i dag for de fleste danskere.

Personer, der ikke er færdig-vaccineret eller har været smittet, skal dog fortsat fremvise en negativ coronatest, der ikke er ældre end 72 timer, når de rejser ind i Danmark.

Hvis de danske smittetal stiger i de kommende dage, kan Tyskland vælge at ændre på deres rejserestriktioner. Det kan få indflydelse på danskernes muligheder for at grænsehandle.