Lokalt

Ung mand straffet for vanvidskørsel i Porsche

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Vanvidskørsel i Aarhus koster nu en 29-årig mand fængselsstraf og lang frakendelse af kørekortet.

En ung mand brød et væld af trafiklove i en leaset bil, og det har nu kostet ham en fængselsstraf.

Det meddeler Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Lovovertrædelserne skete 27. marts i år, hvor en i forvejen spirituspåvirket mand kørte rundt i Aarhus med høj hastighed i en leaset Porsche. På sit vilde ridt nåede han ifølge politiet at køre op mod 200 km/t, lave ulovlige overhalinger og køre over for rødt lys.

Politiet fik kontakt til manden, men frem for at stoppe valgte manden at træde på speederen, stikke af og udsætte endnu flere trafikanter for fare.

Blandt andet måtte en modkørende bilist undvige for at undgå et sammenstød, da manden var trukket over i den forkerte kørselsretning. En cyklist var også tæt på at blive kørt ned, ligesom to fodgængere kunne være blevet ramt.

Løj for politiet

Turen endte i en parkeringskælder i Ceres Byen, hvor bilen blev efterladt. Kort efter fandt politiet den unge mand i lejlighed tæt på, hvor han og hans kæreste oplyste, at det var kæresten, der havde kørt bilen.

Dét kostede ham foruden de mange trafikforseelser også en sigtelse for at lyve for politiet.

For nylig blev manden kendt skyldig og idømt ét år og fire måneders fængsel. Derudover er han udelukket fra at generhverve et kørekort i de næste otte år. Med i dommen var også en episode i maj 2020, hvor manden var tiltalt for at have kørt med en promille på 2,0 og have kørt over for rødt.

- Denne sag er speciel, fordi de skærpede straffe for overtrædelse af straffeloven var trådt i kraft på gerningstidspunktet, men skærpelserne i færdselsloven var ikke. Jeg er tilfreds med strafudmålingen, som afspejler, at der virkelig har været tale om livsfare, ikke mindst for cyklisten, som var en brøkdel af et sekund fra at blive ramt af en bil, der kørte 180 km/t, udtaler anklager Iben Holm i pressemeddelelsen.

Bilen blev ikke konfiskeret, da de nye regler vanvidskørsel først trådte i kraft få dage efter.