Lokalt

Flere afdelinger af Jyske Bank har fået brev med ukendt pulver

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

To filialer af Jyske Bank har modtaget pulverbreve - to andre breve blev stoppet i posten.

Midt- og Vestjyllands Politi er lige nu ved at undersøge sammenhængen mellem to pulverbreve, der er sendt til Jyske Banks afdelinger i Holstebro og Kjellerup.

Imens er udrykningsholdet fra Statens Seruminstitut på vej med deres beredskab.

- Vi tager det meget alvorligt, siger Jesper Brøndum, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Jyske Bank i Holstebro modtog brevet omkring klokken 16 i eftermiddag.

- Det er en ansat, der åbner det og kan konstatere, at der er et pulver i. Den ansatte er heldigvis ikke blevet dårlig siden fundet, fortæller vagtchefen.

Lige omkring klokken 18 torsdag ankom mandskabet fra Beredskabsstyrelsens Kemiske beredskab, som nu skal se nærmere på brevet.

- Kunderne er sendt hjem, og vi er også dernede i banken sammen med personalet. Vi har isoleret brevet i et lokale og har medarbejderne i et andet, siger Jesper Brøndum.

Pulverbrev i Kjellerup

Også Jyske Banks filial i Kjellerup har fået tilsendt et pulverbrev. Her nåede personalet ikke at åbne brevet.

Politiet regner med det er samme pulver og afsender på begge breve. Men om det er biologisk materiale eller kemisk, det er blandt andet det, som nu skal undersøges nærmere.

Når Statens Seruminstitut får taget prøver af pulveret i både Kjellerup og Holstebro, skal det i følge politiet tilbage til seruminstituttet, hvor det skal analyseres i løbet af natten.

Politiet mistænker, det kan være samme gerningsmand eller mænd, der står bag afsendelse af brevene, da de ligner hinanden både med hensyn til indhold og afsender.

Breve til to nordjyske filialer

Nordjyllands Politi oplyser her til aften til TV MIDTVEST, at også to filialer af Jyske Bank i Nordjylland var udset som mål for breve med pulver.

- Klokken 8 fik vi en melding fra Post Nord, at de havde fundet to breve med pulver på deres postcentral, fortæller vagtchefen for Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard til TV MIDTVEST.

- Brevene var til Jyske Banks afdelinger i Frederikshavn og Aalborg, fortæller vagtchefen.

Ligesom Midt- og Vestjyllands Politi vil politiet i Nordjylland nu også gå i gang med en nærmere efterforskning af brevene.