Lokalt

Kvinde dømt for at grave amfetamin ned i højbed

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Politiet ransagede hendes adresse efter et tip.

Mandag blev en 59-årig kvinde fra Viborg-området idømt syv års fængsel for besiddelse af ni kilo amfetamin.

Midt- og Vestjyllands Politi fandt ved en ransagning af kvindens hus 13. november lidt mere end ni kilo amfetamin på hendes adresse. Det meste af det var gravet ned i et højbed i haven.

Sagen kørte ved Retten i Viborg mandag formiddag, hvor beviserne hobede sig op.

- Kvinden nægtede sig skyldig, men erkendte at have haft 200 gram amfetamin i sin fryser. Hun fortalte, at det var en bekendt, som formentlig havde gravet de ni kilo ned i hendes have, men hendes dna var fundet både på indpakningen af stofferne i fryseren og i haven, fortæller Midt- og Vestjyllands Politis anklager Anna Søndergaard.

En lille fisk

Politiet ransagede kvindens adresse, fordi de havde fået et tip om, at der skulle være narkotika gemt på matriklen.

Betjentene fandt hurtigt amfetaminen i fryseren, mens en narkohund reagerede ved højbedet i haven, hvorefter politiet begyndte at grave.

Anna Søndergaard er tilfreds med dommen, men havde håbet på en lidt længere fængselstraf til den 59-årige kvinde.

- Jeg gik efter lidt mere, men retten lagde vægt på, at hun var en lille fisk i et større marked. Det var formentlig ikke hende, der havde tjent de store penge på det her, siger anklageren.

Kvinden, der var i flexjob, men ikke havde været i beskæftigelse i et stykke tid, blev også dømt for at have solgt 280 gram amfetamin og fem gram kokain. Det kunne konstateres, efter politiet havde gennemgået kvindens telefon.