Lokalt

Gik 40 kilometer i sin egen have og samlede 200.000 ind til kræftramte børn

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Jesper Clausen fra Vejen vandrede 200.000 kroner ind til Børnecancerfonden i sin baghave.

For en 50’er kunne man lørdag støtte Jesper Clausen fra Vejen. Meningen var at samle så mange penge som muligt ind til kritisk syge børn. Efter 12 timers uafbrudt vandring rundt i sin egen baghave i Vejen kunne Jesper Clausen så gøre regnskabet op.

Han har nemlig samlet 200.000 kroner ind gennem sit eget initiativ 'Haven rundt for Børnecancerfonden'.

- Jeg er pavestolt, og det er vildt, at det kan lade sig gøre ved at gå i sin egen have, udtaler en både træt, rørt og på samme tid tilfreds Jesper Clausen ganske få minutter efter sin bedrift.

Siden klokken 8 lørdag morgen har han tilbagelagt knap 40 kilometer eller cirka 50.000 skridt i sin lille baghave i Vejen for at rejse penge til Børnecancerfonden. Det svarer til 25 øre per skridt.

Det er stort, at så mange mennesker støtter op om en tosse, der render rundt i sin have

Jesper Clausen, initiativtager

Fri mandag

De 200.000 kroner er blandt andet samlet ind via salg af 650 startnumre, sponsorater og donationer i øvrigt.

Folk kunne nemlig også gå med derhjemme for dermed at vise deres støtte til projektet.

- Det er stort, at så mange mennesker støtter op om en tosse, der render rundt i sin have, mener Jesper Clausen, der til daglig er lærer på Fole Friskole.

Men sådan en omgang velgørenhed giver ømme stænger. Så mandag har han taget fri for at få benene op og hvile.

Ikke siddet ned i 12 timer

Forrige år støttede han også Børnecancerfonden – dengang som cykelrytter på cykelholdet Team Rynkeby. Hvad, der skal ske næste år, ligger endnu ikke fast.

- Der skal jo sket et eller andet. Jeg tænker, at vi nok er nødt til at have et tredje år, hvor vi kan give den endnu mere gas. Vi er i hvert fald ikke færdige endnu med det her, lover den 32-årige skolelærer, der ikke har andre skavanker efter den lange dag i haven end et par vabler.

På de godt 400 omgange på den 98 meter lange bane i haven har han dagen igennem haft 16 forskellige mennesker på besøg, som har fulgt ham rundt i haven. De har snakket sammen, og de mange snakke er blevet streamet direkte på Facebook, så folk derhjemme har kunnet følge samtalerne.

På intet tidspunkt har han siddet ned. Vandringen har kun været afbrudt af toiletbesøg og skift af T-shirt med forskellige sponsornavne trykt på.