Lokalt

500 samlet i Fælledparken, men ingen regler blev brudt

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

De anmeldte demonstrationer i den københavnske park forløb fredeligt ifølge politiet.

Selvom 1.maj-arrangementer var aflyst på grund af coronapandemien, var omkring 500-600 mennesker samlet sent lørdag aften og natten til søndag i Fælledparken i København.

Det oplyser vagtchef i Københavns Politi Henrik Stormer til TV 2.

Lars-Ole Karlsen, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, fortæller til TV 2 LORRY, at der var flere anmeldte demonstrationer i Fælledparken, som sluttede med blandt andet taler og musik, og derfor var der en del mennesker til stede i området.

Men på trods af at flere hundrede personer var forsamlet, blev ingen coronarestriktioner brudt, lyder det.

- Når forsamlingerne bliver anmeldt som demonstrationer, så er de fritaget for covid-bestemmelser for så vidt angår forsamlingsforbuddet, siger Lars-Ole Karlsen.

Forsamlingsforbuddet udendørs lyder ellers i øjeblikket på maksimalt 50 personer.

Det er dog ikke ensbetydende med, at man lørdag ikke var opmærksom på restriktionerne.

- Når vi modtager en anmeldelse om en demonstration, så har vi en kontakt med arrangøren vedrørende det meningsbefordrende formål og i den dialog, er der også oplysning om covid-bestemmelser. Altså at man passer på hinanden og så vidt muligt forsøger at holde afstand, adgang til håndsprit og så videre, siger Lars-Ole Karlsen.

Høj musik til klokken 3 om natten

Den største af demonstrationerne var en protest mod samfundets coronarestriktioner, mens en anden anmeldt demonstration hed 'For rave musik'. Her var budskabet, at man "elsker ravemusik og hader racisme".

Ifølge vicepolitiinspektøren forløb demonstrationerne fredeligt, og der var god stemning, så politiet ikke var nødsaget til gribe ind på noget tidspunkt.

Den sidste af demonstrationerne var anmeldt til at slutte klokken 3 natten til søndag, hvor musikken stoppede, hvorefter menneskemængden splittede op og forlod området.

Lars-Ole Karlsen fortæller yderligere, at man i løbet af aftenen og natten modtog en del klager og anmeldelser om høj musik fra Fælledparken.

- Antallet af anmeldelser var også på et højere niveau end for en normal lørdag taget covid-situationen i betragtning, siger vicepolitiinspektøren.