Lokalt

Hospital med opfordring efter 31 trampolinskader på en måned

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Husk at beskytte dig selv mod sommerskader, lyder det gode råd fra Herlev og Gentofte Hospital.

De seneste ugers gode vejr har ikke kun ført flere soltimer med sig.

For mere sol betyder også mere travlhed på akutmodtagelserne Herlev og Gentofte Hospital, fortæller afdelingssygeplejerske Marianne Hummel.

- I takt med at solen kommer frem, så ser vi også de kendte "sommeruheld", for eksempel folk der kommer til skade på cykel, løbehjul eller trampoliner, siger hun i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Hun oplyser, at Herlev og Gentofte Hospital eksempelvis har behandlet 31 borgere, der er kommet til skade efter uheld på trampolin.

Desuden må sygeplejerskerne og lægerne også tage sig af borgere med brud og sårskader efter styrt på løbehjul, cykel og rulleskøjter, siger afdelingssygeplejersken.

.

Kærligt opråb

Personalet på Herlev og Gentofte Hospital står naturligvis klar til at hjælpe de uheldige og har desuden valgt at gå ud med et velment opråb på Facebook.

Det kan afdelingssygeplejerske Marianne Hummel kun tilslutte sig:

- Det er et mønster, vi ser hvert år, når vejret bliver godt, så vi ved godt, at der kan ske uheld, selvom man tager sine forholdsregler, når man er ude og røre sig i solen.

- Men derfor er det stadig en god idé at minde sig selv om at tage for eksempel cykelhjelm og håndledsbeskyttere på, når man skal ud at rulle. Og at passe på når der hoppes på trampolinen. Skulle uheldet alligevel være ude, så er vi selvfølgelig helt klar til at sørge for, at de uheldige bliver godt behandlet, siger Marianne Hummel.

Marianne Hummel, afdelingssygeplejerske på Herlev og Gentofte Hospital.

Foråret har meldt sin ankomst og det samme har nogle af de skader, der typisk følger med når det gode vejr kigger...

Posted by Herlev og Gentofte Hospital on Thursday, April 22, 2021