Lokalt

Ny attraktion på Falster - nu kan du cykle på de gamle togskinner

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Gedser Remise udlejer skinnecykler, så man kan cykle på de gamle skinner, der forbandt Falster med Berlin.

Indtil 2009 kørte der tog mellem Nykøbing Falster og Gedser. Det var i mange år bindeledet mellem Danmark og Tyskland, men passagerne blev færre, og togstrækningen lukkede.

Det var dermed slut med at køre på den 23 kilometer lange strækning mod Gedser - indtil denne weekend. Gedser Remise har nemlig startet en helt ny attraktion, hvor man kan cykle på en del af den gamle togstrækningstræk på såkaldte skinnecykler.

- Førhen kørte de ud på skinnecykler og reparerede banen og havde alt deres værktøj med. Det er de originale cykler, der er blevet sat i stand og er blevet lavet til turistcykler, fortæller Finn Rasmussen, formand for Gedser Remise.

Fem kilometer med flot udsigt

Der er repareret i alt 17 cykler, der skal køre på den fem kilometer lange strækning fra Marrebæk til Væggerløse.

På turen skal man ikke forvente hverken sprintpoint eller stigninger uden for kategori, men en masse flot natur.

- Det er med udsigt ud over Guldborgsund. Det er sådan en flot tur, siger Finn Rasmussen.

Undervejs vil man også passere flere bomme. Dem skal man dog ud og flytte manuelt.

Glade cyklister

En af første cyklister var 85-årige Leif Nygaard-Jensen. Han har sendt hundredevis af tog afsted i sit tidligere virke for DSB, men denne gang var det altså på cykel.

- Det var tip top, vil jeg have lov at sige. Jeg kan ikke sige andet, end det var rigtig dejligt, siger Leif Nygaard-Jensen.

En anden, der var med på den første tur, var regionschefen for sommerhusudlejningsvirksomheden Sol og Strand. Han kan klart anbefale at tage en tur på jernhesten.

- Det vil jeg helt sikker anbefale og sige til vores bureau på Falster, at de kan anbefale det til vores gæster. Både børnefamilier, men også voksne. Det kan de godt få en god tur ud af, siger Kenneth Korndrup, regionschef hos Sol og Strand.

Det koster 150 kroner at leje en af skinnecyklerne til den ti km lange tur fra Marrebæk til Væggerløse og retur.