Lokalt

Vanvidsbilist kørte over 200 i timen gennem landsbyer

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Politiet måtte tage sømmåtter i brug for standse en 25-årig bilist, der kørte med over 200 kilometer i timen gennem små landsbyer i Vendsyssel.

Det, der begyndte som en rutineopgave for en politipatrulje, endte natten til fredag som en usædvanlig sag hos Nordjyllands Politi.

Politipatruljen ville ved midnatstid rutinemæssigt standse en bilist, som patruljen mødte på vejen syd for Sæby, da det tog fart.

I bogstavelig forstand.

For den 25-årige mand, der sad bag rattet i den bil, som patruljen ville standse, havde på ingen måde lyst til at give efter for politiets signal om at køre ind til siden.

Tværtimod.

Den 25-årige bilist speedede op og forsøgte med over 200 kilometer i timen at stikke af fra politiet.

Kørte i vennens bil

Han tog turen gennem en lang række små landsbyer i områderne omkring Syvsten og Dybvad og længere syd mod Hjallerup.

Nordjyllands Politi måtte i gang med en koordineret indsats mellem patruljen og vagtcentral, som betød, at patruljen på et tidspunkt drejede af i jagten på bilisten og fik mulighed for at komme foran ham, således at politiet kunne få smidt sømmåtter ud på kørebanen og få standset den 25-årige mand.

Det lykkedes således ved landsbyen Ravnstrup ved Hjallerup at få standset flugtbilisten.

Det var efter omkring 20 minutters biljagt klokken 01.10.

Det viste sig, at den 25-årige mand bag rattet ikke havde lyst til at tale med politiet, da han var påvirket af narko.

- Manden blev sigtet på stedet, og bilen blev beslaglagt jævnfør de nye retningslinjer på området for vanvidsbilisme, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Jess Falberg.

Den 25-årige bilist står nu til en bøde, ligesom han mister kørekortet. Dertil kommer, at han formentlig nu har et udestående med en af sine venner, da det viste sig, at bilen, han kørte i, ikke var hans egen, men en havde han lånt.

Den bil er nu beslaglagt af politiet.