Lokalt

Barejer jubler over ny genåbningsplan: - Det bliver med rød løber og flag

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Restauranter, caféer, barer og værtshuse får lov til at åbne for indendørs servering fra 21. april

Fra onsdag bliver det igen muligt at besøge restauranter, caféer og barer.

Det fremgår af den aftale om yderligere genåbning af landet, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S) natten til fredag landede med samtlige af de øvrige partier undtagen Nye Borgerlige.

Og den nyhed vækker glæde på baren The Upper Hill i Slagelse, der er klar til at tage imod gæster på onsdag.

- Det bliver en festdag. Det bliver med rød løber og flag. Vi er meget taknemmelige og glæder os, siger Tina Herum, daglig leder på The Upper Hill.

- Det bliver dejligt at få gang i stedet igen og få talt med stamgæsterne igen. Det bliver dejligt at være sammen med personalet igen og få nogle penge ind på kontoen igen, tilføjer hun.

Arealkrav og coronapas

Genåbningen af barerne sker med en række krav til kunderne. Indendørsservering kræver fremvisning af coronapas og skal ske med et arealkrav på to kvadratmeter for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis man primært står op.

Sidste udskænkning skal være klokken 22.

Restriktionerne bliver dog ikke et problem, vurderer Tina Herum.

- Vi er bare taknemmelige for at åbne, så hvis det er under de regler, så må vi jo affinde os med det, og få det bedste ud af det. De restriktioner, der var inden vi lukkede 9. december, var både gæsterne og vi gode til at overholde, fortæller hun.

- Det er selvfølgelig en udfordring at skulle shake drinks og løbe hen til døren og tjekke coronapas, men hvis det er det, der skal til, så må vi få det til at lykkes, siger barejeren.

Baren har været tom siden december, hvor store dele af samfundet blev lukket ned. Onsdag den 21. april kan gæsterne igen besøge The Upper Hill i Slagelse.

Forsamlingsforbud hæves

Den nye aftale indeholder også en plan for gradvis ophævelse af forsamlingsforbuddet.

På nuværende tidspunkt er forsamlingsforbuddet på fem personer indendørs og ti personer udendørs, men ifølge den politiske aftale skal forsamlingsloftet gradvist udfases.

Udfasning af forsamlingsforbud

  • 21. april hæves forsamlingsloftet til 10 personer indendørs og 50 udendørs
  • 6. maj hæves loftet til 25 indendørs og 75 udendørs
  • 21. maj hæves det til 50 indendørs og 100 udendørs
  • 11. juni hæves det til 100 indendørs - og fra denne dato afskaffes forsamlingsloft udendørs
  • 1. august afskaffes forsamlingsloftet helt

Men for Michael Hørlyck, der er direktør i VIP Teltudlejning, der udlejer festtelte til både private og til erhverv, er det ikke en nyhed, der vækker de store følelser.

Direktøren mener ikke, at den nye plan kommer til at ændre på omsætningen i hans virksomhed den kommende tid. Planen kommer ifølge ham alt for sent.

- Jeg ville gerne have haft en genåbningsplan tidligere. Vi skal passe på vores sårbare borgere, men jeg synes godt, de kunne have meldt ud lidt tidligere, siger han

Tror du slet ikke på, at det fører noget godt med sig?

- Jeg tror, at dem, der for eksempel skal holde en fødselsdag for 12 personer, vil tage ud på en restaurant og spise, men jeg tror ikke, at dem, der gerne vil holde en fest for 50 mennesker i haven om fire uger, gør det.