Lokalt

Vanvidsbilist fik beslaglagt bilen på stedet

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Ung mand blev jagtet af politiet fra Sydsjælland til Nordfalster og påkørte undervejs en patruljevogn. Nu er han varetægtsfængslet.

I en sag om formodet vanvidskørsel er en mand i tyverne søndag blevet varetægtsfængslet til den 21. april.

Det har en dommer ved Retten i Næstved besluttet ved et grundlovsforhør, oplyser anklager Mia Østergaard til TV2 ØST.

Manden blev anholdt ved 19-tiden lørdag aften i Øster Kippinge på det nordlige Falster. Det skete, efter politiet havde forsøgt at bringe ham til standsning i en halv time.

Det skete første gang i Stensved ved Vordingborg. Herefter begav bilisten sig sydover Sjælland, før politiet lykkedes med at stoppe ham.

Bilen blev beslaglagt på stedet.

Undervejs påkørte flugtbilisten ifølge politiet en af politiets patruljevogne og en civil bilist, mens han også blev målt til at overskride hastighedsbegrænsningen på flere strækninger med over 100 procent.

Blandt andet blev han målt til at køre mellem 140-150 km/t på en strækning, hvor den maksimale fart er 60 km/t. Og på en strækning, hvor fartbegrænsningen lyder på 90 km/t, blev manden målt til at køre 180-190 km/t.

Det betyder, at politiet har sigtet ham for den bestemmelse i straffeloven, hvor en overtrædelse har karakter af vanvidskørsel. Her kan straffen øges med 50 procent i forhold til tidligere.

Dørlukning og navneforbud

På anklagemyndighedens anmodning valgte dommeren at lukke dørene, efter sigtelsen blev læst op.

- Det er af hensyn til sagens tidlige stadie, og at vidner endnu ikke er blevet afhørt, siger Mia Østergaard.

Hun oplyser, at den sigtede nægter sig skyldig i at have kørt for stærkt og hensynsløst. Han erkender dog at have kørt med alkohol og stoffer i blodet.

På forsvarerens anmodning nedlagde dommeren også et navneforbud i sagen. Det betyder, at det er forbudt at offentliggøre oplysninger, som vil kunne identificeret ham.

Manden valgte at tage forbehold for at kære fængslingen til Østre Landsret.