Lokalt

Ikea åbner for kunder uden tidsbestilling

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Politikerne har lempet på corona-restriktionerne, så større varehuse fra tirsdag kan åbne for kunder uden tidsbestilling.

Når IKEA i Aarhus åbner tirsdag, behøver kunderne ikke længere fremvise dokumentation for forudbestilt tid for at komme ind. Regeringen har nemlig ophævet kravet om tidsbestilling i større varehuse.

- Det glæder vi os over. Vi har et stort flot varehus, som ikke har været meget besøgt den seneste periode, fortæller varehuschef i IKEA Aarhus, John Kristian Sørensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

De seneste uger har IKEA Aarhus kun måttet lukke 250 kunder ind ad gangen, og kunderne skulle inden besøget bestille tid på nettet. Fra tirsdag må 1900 kunder opholde sig i IKEA Aarhus ad gangen.

Uundgåelig kø

Men selvom 1900 kunder kan lyde af mange, så er det nok uundgåeligt, at der vil komme noget kø foran varehuset, erkender varehuschefen.

- Hvis der står flere hundrede kunder fra vi åbner klokken 10, så vil det medføre kødannelse. Jeg forventer ikke lange ventetider, men kø kan nok ikke undgås, siger John Kristian Sørensen.

Han har derfor en klar opfordring til kunderne:

- Jeg vil gerne opfordre til, at alle ikke kommer på tirsdag. Det ville være fantastisk, hvis man spreder sig lidt ud, siger han.

Et fælles ansvar

Varehuschefen er meget optaget af, at genåbningen af IKEA kommer til at foregå sikkert og forsvarligt, fortæller han. Derfor er det vigtigt, at alle husker, at vi fortsat står midt i en pandemi.

- Vi glæder os over udsigten til at lukke flere kunder ind, men vi har også et ansvar for, at det foregår forsvarligt, siger han.

- Derfor opfordrer vi kunderne til at tage et borgeransvar, holde to meters afstand og holde de øvrige restriktioner.

IKEA Aarhus vil ligesom ved den forrige genåbning have et køsystem og personale udenfor til at sikre, at køen bliver afviklet forsvarligt i henhold til corona-restriktionerne.