Lokalt

Mand skal i fængsel for at skubbe til 18-årig fodbolddommer

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Overgrebet på den unge fodbolddommer blev meget omtalt og har blandt andet ført til øget fokus på fodbolddommeres sikkerhed.

En 29-årig mand, der 5. september sidste år skubbede den da 18-årige fodbolddommer Julie Alsbro under en serie 4-kamp, er blevet idømt 20 dages fængsel for sin handling.

I kampen mellem Egernsund KIF og Egen UI blev den 29-årige Egernsund-spiller udvist i 10 minutter for brok og protester.

Da spilleren forlod spillepladsen og passerede Julie Alsbro, skubbede han til hende, sendte en spytklat i retning af hende og råbte ”møgluder”.

Han har siden da af DBU Jylland fået karantæne i seks kampe som den sportslige straf efter episoden, som også blev meldt til politiet.

Den 29-årige valgte at blive væk fra Retten i Sønderborg tirsdag, men da hans advokat var mødt op, valgte dommeren at behandle sagen.

Efter forklaringer fra Julie Alsbro og en af kampens spillere mundede retssagen ud i en dom på 20 dages ubetinget fængsel til den 29-årige mand for det fysiske overgreb i form af selve skubbet. Det skriver JydskeVestkysten.

Den tiltalte nægtede sig via sin forsvarer skyldig, og forsvareren bad om betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Sagen satte fokus på dommernes tryghed

Overgrebet mod den nu 19-årige Julie Alsbro blev meget omtalt og har blandt andet ført til, at DBU Jylland har sat fokus på fodbolddommernes sikkerhed.

I marts måned lagde DBU Jylland en plan frem for at øge sikkerheden for breddefodboldens dommere.

Julie Alsbro, der fortsat er aktiv dommer, er rykket op i serie 3 og har dermed taget endnu et skridt til at opfylde drømmen om at rykke længere op i rækkerne og få en karriere som fodbolddommer i Superligaen.