Lokalt

Tung festivalsmaskot af marmor væltet i nat

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Om Walther er blevet væltet, eller om han er tippet bagover af sig selv, vides endnu ikke.

Normalt troner Smukfests vartegn "Festi"-Walther i rundkørslen mellem Vroldvej og E45 i Skanderborg. Men noget er sket i løbet af natten til søndag, for pludseligt fandt en borger ham liggende i græsset.

- Jeg kan ikke sige, om det er forsætligt, eller om der er sket en skade derude. Vi undersøger det, siger Henrik Dam, der er vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, som har modtaget en anmeldelse om hændelsen, til TV 2 ØSTJYLLAND.

Heller ikke Walthers ejer, Smukfest, ved, hvordan det er sket, men maskotten er i skrivende stund på vej på værksted.

- Nu får vi ham frisket op, og så tænker jeg, at han ryger op igen, siger Søren Eskildsen, der er talsmand for Smukfest, til TV 2 ØSTJYLLAND.

Et mangeårigt symbol på festivalen

Det er et par år siden, at Walther fandt sig til rette i rundkørslen i Vrold. Inden da havde han blandt andet stået foran festivalens hovedkvarter og i bøgeskoven.

- Han kommer lidt omkring, og nu kommer han så også en tur på værksted. Det er ligesom, vi andre skal en tur til lægen engang imellem. Når man bliver gammel, kan man godt falde og slå sig lidt, siger Søren Eskildsen.

Walther-figuren har været et symbol på Smukfest, siden en af stifterne, Henrik Ory, tegnede ham i 1980. Skulpturen i rundkørslen er den seneste udgave. Den er lavet af marmor og vejer omkring to tons.

- Nu bliver han frisk og klar igen. Det er jo snart festival, så der skal han se ordentlig ud, siger talsmanden.