Coronavirus

Borgmester sender bøn til borgere: Hold jer isoleret

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

I flere områder i Ballerup Kommune er coronasmitten stigende, og det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at reagere.

Udbredt smitte og tårnhøjt incidenstal i Ballerup ved København fik fredag Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke flere skoler, fritidsordninger og ungdomsklubber. Nu er smitten også stigende i området omkring nabobyen Måløv, og det får borgmesteren til at sende en bøn til borgerne.

- Tag nu og bliv testet i påskeferien. Brug ferien til det, hold jer isoleret og hold alle restriktioner, så vi kan lukke op og komme i skole efter påskeferien, siger Jesper Würtzen (S), borgmester i Ballerup Kommune.

Og hos Styrelsen for Patientsikkerhed bakker man op om den strategi.

- Noget af det, som er rigtig vigtigt, er, at man som borger i Ballerup Kommune følger de generelle anbefalinger om afstand og ikke at samles for mange. Og så at lade sig teste – og det er der gode muligheder, siger Bente Møller, som er enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV 2 Lorry.

Vil ikke afvise flere skolelukninger

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er det særligt i Pederstrup og Måløv sogn, at smitten med coronavirus er høj.

Både Hedegårdsskolen og Baltorpskolens afdelinger Grantoften og Rugvænget ligger i Pederstrup Sogn. Sammen med de tilhørende skolefritidsordninger og to ungdomsklubber er skolerne lukket frem til og med 11. april – altså en uge efter påske.

Hvorfor skal de holde lukket i en hel uge efter påske også?

- Årsagen er, at vi ved, at der altid sker en smittestigning i dagene efter store ferier. Det her er et forebyggende tiltag for at undgå yderligere smittespredning i Ballerup Kommune, forklarer Bente Møller, som heller ikke vil afvise, at flere skoler kan blive lukket, hvis smittestigningen fortsætter.

- Det kan vi ikke udelukke. Det kommer an på, hvordan tallene ser ud fremadrettet. Vi følger dem dagligt, og hvis vi igen ser smittetallene i nogle af sognene eller i nogle af kommunerne, så er det et af værktøjerne, vi har, for at komme smitten til livs og dermed åbne resten af samfundet.