Lokalt

Danmarks største klatrepark bliver nu endnu større

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Hotel med 75 værelser på vej ved Skovtårnet.

Et massivt flertal i Faxe Byråd sagde torsdag aften ja til en lokalplan, der gør det muligt for Camp Adventure at bygge blandt andet hotel på op til 3.000 kvadratmeter, café og et 30 meter højt aktivitetstårn.

Både naboer og naturorganisationer er ellers bekymrede over udviklingen. De frygter, at naturen bliver ødelagt og tivoliseret.

Men kritikken blev afvist af byrådet i Faxe.

- Det kan godt være overvældende, når der kommer så mange mennesker. Men det er både godt for kommunen og for Camp Adventure, der har skabt en fantastisk attraktion, der er med til at markedsføre hele området. Selvfølgelig skal vi trække en grænse mellem de områder, hvor naturen skal beskyttes, og hvor den kan bruges. Men det nytter ikke noget, at vi jamrer, når folk strømmer til, sagde Knud Erik Hansen (S).

Hotel med 75 værelser

Camp Adventure i Gisselfeld Klosters skove nær Rønnede er blevet en kæmpe succes.

Det er blevet en turistmagnet, der tiltrækker over 350.000 gæster om året. Og nu er der altså planer om at tilføje et hotel med 75 værelser. Folk er nemlig vilde med at overnatte i parken.

- Der er ikke noget i mit sind, der gør mig bekymret. Det er en balance om naturen udnyttes eller bruges. Jeg synes, at Camp Adventure netop imødekommer, at der bliver passet på. Et eksempel er den gangvej, der er bygget ud til skovtårnet, så folk ikke bare vader rundt i skoven, sagde René Tuekær (Lokallisten), der er formand for Plan- og Kulturudvalget.

En række naboer og naturorganisationer er ellers meget kritiske over for planerne.

- Det er friluftsrådets holdning, at det her projekt vil ødelægge noget af det, man har bygget op i området. Det vil ødelægge det fantastiske naturområde, det også er, og spolere den ro og de vidder og den fredfyldthed, der også er i skoven, sagde direktør for Friluftsrådet, Winni Grosbøll til TV2 Øst.

Projektet har netop været i offentlig høring, og der er kommet 10 høringssvar.

- Som nabo, ærgrer Sparresholm sig over den tivolisering som er i gang i Denderup Vænge skov. Den sker på bekostning af naturen, naboer og nogle af os andre erhvervsdrivende, men vi ærgrer os over, hvordan såkaldt udvikling fremkommer uden nogen væsentlig helhedsplan eller vision, skriver godsejer Thomas Garth-Grüner blandt andet i sit høringssvar.

Også Gynther Strikkertsen, der er nabo til skovtårnet, advarer imod, at turistattraktionen får lov til at vokse sig endnu større:

- Området giver plads til et helt fantastisk dyre- og planteliv, skabt gennem årtusinder med den gennemløbende Brødebæk som snor sig og falder i væld af små vandfald, hvilket giver en hel særlig naturoplevelse – en natur, som vi er bange for, kan blive spoleret på ganske kort tid, skriver han i et høringssvar.

Men bekymringen blev afvist af en række byrådsmedlemmer.

- Jeg vil gerne tale imod bekymringen om, at vi er i gang med at tivolisere området. Det er på ingen måde rigtigt. Camp Adventure inddrager naturen på en ny og spændende måde. Og der skal jo ikke bygges midt inde i skoven. Det nye projekt kommer til at ligge i en tidligere grusgrav uden for skoven, sagde Michael Christensen (K).

Han blev suppleret af Nellie Bradsted (V).

- Vi tager borgernes bekymringer alvorligt. Vi skal beskytte naturen. Det synes jeg også, vi gør. Vi har lavet en rigtig god lokalplan for området, fastslog hun.

24 byrådsmedlemmer stemte for tillægget til lokalplanen for området. Kun Steen Petersen (DF) stemte imod.