35.000 sårbare borgere skal holde øje med e-boks

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

SSI sender nu en påmindelse ud i e-boks til 35.000 danskere i vaccinationsprogrammets gruppe 5, som endnu ikke har bestilt tid til en vaccine.

Personer i særligt øget risiko for at blive alvorligt syge eller dø med COVID-19, den såkaldte gruppe 5, er højt prioriteret i vaccinationsprogrammet.

Men selvom den gruppe borgere umiddelbart har stort incitament til at beskytte sig mod sygdommen, har omkring 35.000 af dem, som er blevet inviteret til at få vaccinen, endnu ikke booket tid. Det oplyser Statens Serum Institut, SSI, til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor sender SSI nu en påmindelse ud i e-boks til de pågældende personer.

- For at være på den sikre side, så vil alle i gruppe 5, der endnu ikke har booket en tid eller påbegyndt vaccination, få et brev fra os - senest i løbet af næste uge, siger Anne-Marie Vangsted, der er direktør for Testcenter Danmark under Statens Serum Institut, i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Mulig teknisk fejl

Region Midtjylland har i weekenden meddelt, at 9600 borgere i gruppe 5 af ukendte årsager endnu ikke er blevet vaccineret.

- Det får os til at tro, at der må være sket en teknisk fejl, for ellers ville 9600 borgere ikke stå tilbage uden en booket tid, sagde koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, lørdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Statens Serum Institut har dog ikke kendskab til, at en sådan fejl skulle være skyld i, at der på landsplan er 35.000 borgere i gruppe 5, som mangler at bestille tid til vaccination.

- Statens Serum Institut har ikke viden om, at der er personer i gruppe 5, der ikke har fået en invitation til vaccine, siger Anne-Marie Vangsted.