Lokalt

Fra april kommer der selvkørende busser på dansk universitet

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

DTU Campus i Lyngby sætter tre selvkørende busser i drift fra næste måned.

Vejdirektoratet har givet grønt lys til, at der i april kan køre selvkørende busser rundt på DTU's campus i Lyngby.

Dermed kan ansatte og studerende lettere komme rundt på uddannelsesinstitutionens store område. Det oplyser DTU på universitetets hjemmeside.

Projektgruppen, der har forberedt universitetet til den nye transportform, har i længere tid arbejdet med at gøre den lokale infrastruktur klar til busserne, og nu melder de klar.

Rundt på ruten er der blevet opsat lokaliseringsskilte, der skal hjælpe de selvkørende busser med at lagre ruten i deres hukommelse.

Derudover er DTU i gang med at sætte seks busstoppesteder op.

Projektgruppen har haft gode muligheder for at arbejde med forberedelserne, fordi mange ansatte og studerende har været hjemsendt på grund af coronapandemien. Men, oplyser DTU, det har så givet nogle andre udfordringer.

Testpassagerer søges

Og coronakrisen spiller også en rolle, når der på et tidspunkt bliver lukket mere op, fortæller Kenneth Jørgensen, der er projektleder på busprojektet.

- Forskere i projektet skal blandt andet undersøge testpassagernes adfærd i og omkring shuttlen. De undersøgelser bliver selvfølgelig udfordret af, at de fleste studerende i øjeblikket undervises virtuelt. Derfor henvender vi os lige nu særligt til de studerende og ansatte, der trods alt er på campus indimellem, med henblik på at blive testpassagerer. Med tiden kan vi håbe på, at restriktionerne lempes, så vi kan få flere testpassagerer i vores busser, siger Kenneth Jørgensen

Derfor søger virksomheden nu testpassagerer - det kan både være ansatte, studerende og gæster, der ofte kommer på DTU. Tilmelding kan ske her.

Det er transportselskabet Nobina, der skal stå for selve driften, og busserne skal i første omgang køre i en periode på et halvt år.