Lokalt

Endnu en chef hjemsendt i Fredericia-sag

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Fredag er stabschefen i Fredericia Kommune, Charlotte Walkusch, blevet hjemsendt.

Endnu en chef hos Fredericia Kommune er blevet sendt hjem i kølvandet på den interne rapport, som er lavet hos kommunen.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Der er tale om stabschef Charlotte Walkusch, oplyser koncerndirektør Yelva Jensen til avisen.

- Jeg kan oplyse, at vi har valgt at hjemsende stabschef for uddannelse, bosætning og turisme, Charlotte Walkusch. Det sker i forlængelse af arbejdet med de interne afdækninger og yderligere forhold, der vedrører hendes ansvarsområde. Da der er tale om personaleforhold, kan vi ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger koncerndirektøren.

Sag om køb af byggegrund

Walkusch er dermed den tredje chef, som bliver hjemsendt hos kommunen pĂĄ baggrunden af rapporten.

Rapporten har haft til hovedopgave at beskrive, hvorvidt Fredericia Kommunes tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) handlede i strid med reglerne, da han i 2016 købte en attraktiv byggegrund i kommunen.

Ekstra Bladet afdækkede i december sidste år - dagen efter Bjerregaard havde meldt ud, at han ikke ville være borgmester længere - hvordan han havde købt byggegrunden på Argentinervej i Fredericia for næsen af et ægtepar, der over en længere periode havde været i dialog med kommunen om et køb.

Advokater konkluderede i rapporten, at der var tale om en ulovlig instruks, da kommunen solgte byggegrunden til den daværende borgmester.

Tre er nu hjemsendt

Men i rapporten blev en række andre kritisable forhold også afdækket.

Blandt andet vurderer advokatfirmaet, at en mulig affære mellem den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og den forhenværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe bør efterforskes af politiet, da de to måske har skjult vigtige oplysninger om deres relation for byrådet i Fredericia.

Desuden afdækker rapporten også, at der er flere eksempler på, at chefer i kommunen har handlet i strid med god skik for økonomisk forvaltning.

Foruden Charlotte Walkusch er også økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard samt kommunaldirektør i Fredericia Kommune Annemarie Zacho-Broe sendt hjem.

TV 2 har via TV Syd forsøgt at få en kommentar fra Charlotte Walkusch. Det har ikke været muligt.