Lokalt

Karens cpr-nummer starter med 0: - Nu ved jeg, hvorfor jeg ikke er vaccineret

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Karen Bruntt fra Skanderborg blev gal, da hun læste, at 9000 sårbare borgere ved en fejl ikke har modtaget deres vaccineinvitation.

- Jeg blev simpelthen så gal over, at man ikke har styr på noget så simpelt.

Sådan lyder reaktionen fra 53-årige Karen Bruntt fra Skanderborg fredag aften, hvor Århus Stiftstidende kan fortælle, at 9000 midtjyske patienter i risikogruppen ved en fejl ikke har modtaget den vaccineinvitation, de ellers skulle have haft.

- Jeg synes simpelthen, det er dybt problematisk, at så mange mennesker, som har brug for det, ikke er blevet vaccineret, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Fejlen er sket på baggrund af indregistrering af cpr-numre. Folk, hvis cpr-nummer starter med 0, har ikke modtaget en invitation i e-boks, hvis der manglede en bindestreg i indregistreringen.

- Mit cpr-nummer starter med 0, så nu ved jeg, hvorfor jeg ikke er vaccineret, siger Karen Bruntt til TV2 ØSTJYLLAND.

Karen Bruntt er blandt andet i risikogruppen, fordi hun har modtaget strålebehandling for at behandle hendes nu helbredte brystkræft.

Koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, oplyser til stiften.dk, at fejlen i en eller anden udstrækning også har ramt patienter i andre regioner.

- Men det er cirka 9000 borgere i risikogruppe 5-patienter i vores region, der er læst ind på nogle lister til Statens Seruminstitut, men som ikke har modtaget et brev i deres e-boks, forklarer han.

Flere end 2000 personer alene på AUH

Region Midtjylland prøvede allerede i sidste uge at rette op på fejlen, skriver Århus Stiftstidende.

Da fejlen blev opdaget, blev alle ikke-inviterede cpr-numre registreret til Statens Serum Institut igen. Alligevel var der borgere, der henvendte sig fredag, som stadig ikke havde modtaget en invitation.

Karen Bruntt har fredag aften været inde for at tjekke, om hendes indkaldelse er kommet, men det er den i skrivende stund ikke.

- Men jeg håber selvfølgelig, at jeg får den indenfor de næste par dage, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Alene på Aarhus Universitetshospital har flere end 2000 personer aldrig modtaget deres vaccineinvitation. Ifølge hospitalet er 26 procent af de cpr-numre, der er indmeldt til vaccinen, ikke indlæst korrekt. Derfor er invitationen aldrig nået frem.

Statens Serum Institut oplyser til sygehusdirektør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen, at alle patienter nu skulle være indlæst i systemet.

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at få en kommentar fra koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, men det er fredag aften ikke lykkedes.