Lokalt

Flere skoler i Vollsmose lukkes på grund af smitte

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

På grund af høje smittetal lukkes to folkeskoler og to privatskoler i Odense indtil 22. marts.

Flere skoler i Vollsmose skal holde lukket indtil 22. marts på grund af høje smittetal i Odense-bydelen. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

På baggrund af de høje smittetal og smitteudbrud blandt børn i Vollsmose har styrelsen udstedt et påbud til i alt fire skoler i det nordøstlige Odense.

Det gælder folkeskolerne Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen i Vollsmose samt de to privatskoler Odense Privatskole, der ligger i nærheden af Vollsmose, og Al-Salahiyah Skolen i Agedrup.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at den er i tæt dialog med Odense Kommune og har i samarbejde med kommunen iværksæt en række tiltag for at begrænse spredningen af coronavirus.

Smitten stiger igen

Den seneste uges tid er det ellers gået den rigtige vej med smittetallene i Odense-bydelen, som i februar og marts har oplevet voldsomt høje smittetal.

Fredag viser den seneste opgørelse dog, at incidenstallet igen er steget en smule fra 601,6 til 612,5. Det sker, efter at der det seneste døgn er fundet ni nye smittetilfælde med coronavirus.

I alt har der været konstateret 56 tilfælde med coronavirus den seneste uge i Vollsmose.

Mindre smitte i resten af Odense

Samlet set falder incidenstallet for hele Odense Kommune. Torsdag lå kommunens samlede incidenstal på 90,3, men det er dykket en smule til 87,8.

Incidenstallene er vigtige indikatorer på, hvor udbredt smitten er, og de kan få stor betydning for, hvilke dele af landet der får lov til at genåbne først.

Har en kommune eller en bydel incidenstal på over 100, er der større risiko for, at den fortsat skal være lukket ned, selv om resten af samfundet kan genåbne.

Det er dog ikke kun i Odense Kommune, at der er problemer med smitte på skoler. Flere andre steder i landet kæmper man lige nu med større udbrud.

Mørkhøj Skole i Gladsaxe blev torsdag midlertidigt lukket, fordi der blev fundet smitte med coronavirus i flere klasser. Det skriver skolen på Facebook. Fredag morgen var der i alt 17 smittede elever og to smittede lærere.

Også i Horsens har Brædstrup Skole været ramt af et smitteudbrud siden sidste uge, der har lukket den midlertidigt. Her er 20 elever og seks lærere smittet.