Lokalt

Alle færgebilletter til Anholt revet væk

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Det er i umuligt at komme til og fra Anholt i påsken, da alle færgebilletter er solgt.

Kim Reinhard er kommet på Anholt i 40 år og har selv haft sommerhus på øen i 26 år.

Normalt kører han og familien fra Holte i Nordsjælland til Jylland, hvor de tager færgen fra Grenaa. Men i påsken bliver de nødt til at flyve fra Roskilde, og det koster dem næsten fem gange så meget.

- Jeg synes jo, man bør sætte passagerantallet op eller lave flere afgange, siger Kim Reinhardt til TV2 ØSTJYLLAND.

I behøver jo ikke tage af sted - hvorfor gør I det alligevel?

- Vi er ved at blive vanvittige af hjemmeskolede børn. Vi har en dreng, der har siddet hjemme i tre måneder og piger, der lige er startet i skole igen. Og det er forår, og Anholt er vidunderlig. Alle trænger til at komme ud, siger Kim Reinhardt.

Normalt kan færgen medtage op til 244 passagerer per afgang, men på grund af corona-situationen tager de nu kun 41 personer med hver vej.

Solgt på få minutter

Alle færgebilletter i påsken er altså nu udsolgt - og også de 164 ekstra billetter, som blev sat til salg mandag i denne uge.

Færgeselskabet oprettede på grund af stor efterspørgsel to nye afgange Palmesøndag og den 4. april, hvor de normalt ikke sejler. Og de i alt 164 billetter blev revet væk på få minutter.

Det betyder altså, at det nu er fuldstændig umuligt at komme til eller fra Anholt i påsken, med mindre nogle vælger at annullere sine billetter.

- Det er jo udsolgt, så på nuværende tidspunkt er der ingen grobund for, at der kommer flere billetter. Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis der kunne komme flere, siger Iben Wan, der er overfartsleder hos Grenaa-Anholt Færgefart til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun tilføjer, at de følger retningslinjerne fra Transportministeriet og derfor ikke kan medtage flere passagerer.

Til TV2 ØSTJYLLAND siger Transportministeriet dog, at der ikke er afstandskrav eller formelle retningslinjer om antal passagerer på færgerne, men der er en forventning og anbefaling om, at de sejler med 50 procent belægning.

Det handler om, at færgerne er forskellige, og det giver måske ikke mening for den lille trækfærge, der sejler i fem minutter kun at have halv belægning, imens det giver god mening på store færger som Molslinjen.

Mandag skal der være møde i Færgeudvalget, hvor man skal drøfte, hvor længe restriktionerne kan vare ved på Anholt. Flere erhvervsdrivende frygter nemlig for konsekvenserne for øen, hvis færgen fortsætter med det lave passagertal.