Lokalt

Legesyg delfin fundet død ved Thisted

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Det er formentlig den hårde frost, der har fået den legesyge delfin fra Mors til at bukke under. Sådan lyder vurderingen fra en ekspert på området.

Det var et særsyn af de helt store, da man i september sidste år pludselig kunne opleve en delfin svømme rundt i Limfjorden.

Selvom delfinen tilhører arten "almindelig delfin", er den nemlig langt fra noget almindeligt syn i vores del af verden, og derfor var det da også en ekstra bonus, at delfinen rent faktisk viste sig at være så legesyg, at det var muligt at komme helt tæt på den.

Nu har det, der nærmest kunne lyde som et eksotisk ferieminde, dog fået en brat afslutning, for torsdag blev delfinen fundet død på stranden ved Eshøj øst for Thisted.

Årsagen er ikke fastlagt endnu, men meget tyder på, at det skyldes frosten.

Det var da et makabert syn. Jeg er lystfisker, så jeg har set mange døde dyr, men det her er godt nok noget, man ikke ser hver dag

Keld Kær Søndergaard, Østerild

- Man kunne godt forestille sig, at den er bukket under for kulden eller er blevet fanget under isen. Man kan i hvert fald konstatere, at den har været død noget tid, før den er skyllet på land, fortæller Kristinna Ydesen, der er biolog og udviklingschef hos Nordsøen Oceanarium.

Selvom det ikke kan siges med sikkerhed, er Kristinna Ydesen alligevel overbevist om, at det er den samme delfin, som i september svømmede rundt omkring Mors.

Hun fortæller, at man kan identificere en delfin ved at kigge på hakkerne i rygfinnen.

Den døde delfin blev fundet af Keld Kær Søndergaard fra Østerild, da han kom forbi stranden ved Eshøj.

- Det var da et makabert syn. Jeg er lystfisker, så jeg har set mange døde dyr, men det her er godt nok noget, man ikke ser hver dag, fortæller han.

Det er Søfartsmuseet i Esbjerg, der skal stå for den endelige obduktion af delfinen. Det er også her, den endelige dødsårsag bliver fastlagt.