Lokalt

Jesper har tabt sig 62 kilo under coronanedlukning: - Hvis jeg kan, så kan alle

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Da landet lukkede ned sidste år fik Jesper Steensig pludselig masser af tid. Tiden brugte han på at tabe sig.

Jesper Steensig har i mange år vejet alt for meget, men har aldrig vejet over 140 kilo. Eller det vil sige, ikke før den dag i januar 2020, da han trådte op på vægten, og der pludselig stod 150 kilo. Dét chok, det var at se tallet på vægten, gjorde, at den 35-årige familiefar én gang for alle valgte at tage skeen i den anden hånd.

- Jeg kunne rimelig hurtigt se, at vægten faldt. På den første måned tabte jeg fem kilo, og det gik bare hurtigere og hurtigere, siger Jesper Steensig, som til dagligt bor i Mammen.

Førhen var jeg bestemt ikke den, der stod forrest i salatbaren. Det gør jeg nu. Jeg kan rigtig godt lide det.

JESPER STEENSIG, TAXACHAUFFØR, MAMMEN

Han anskaffede sig en cykel, som han ville tage ned til Loop fitness, hvor han ville træne. Fitnesscentrene blev dog lukket ned, da coronavirussen fik fat i Danmark.

- Så greb cyklingen om sig. Jeg cykler mellem 200-250 kilometer om ugen. Motivationen er blevet holdt oppe af, at jeg har kunnet se vægten gå ned ad hele tiden. Jeg har også belemret alle dem, der gad at høre om det med sms'er hver fredag, når jeg havde været på vægten, siger Jesper Steensig med et grin.

Normalt arbejder Jesper Steensig som taxachauffør, men på grund af de lukkede barer og diskoteker, har han aldrig haft så meget fritid, som han har nu. Det, peger han også på, er en af de afgørende årsager til, at han har formået at holde vægtkampen ud.

Mere motion, færre måltider

Siden januar sidste år er det kun gået én vej med vægten, og på godt et år har han altså smidt 62 kilo, så han nu vejer 88.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle ned i en large. Jeg plejede at bruge xxxxx-large, siger Jesper Steensig, der nu både kan cykle og løbe.

Det er da mega fedt at se en mand udvikle sig sådan. Det er sejt. Det er pisse sejt.

DITTE AMLING, SVIGERINDE OG LØBEMAKKER

Udover motion er der også skåret gevaldigt ned for mængden af mad. Førhen spiste Jesper Steensig gerne mad hele dagen igennem. I dag holder han sig til mad morgen, middag og aften, og nu fylder grøntsager også væsentligt mere i hans liv.

- Førhen var jeg bestemt ikke den, der stod forrest i salatbaren. Det gør jeg nu. Jeg kan rigtig godt lide det, siger Jesper Steensig.

Gladere taxachauffør med overskud

Hvor alting før foregik meget langsomt og uden overskud, så er Jesper Steensig nu en mere trimmet og aktiv udgave af sig selv.

- Jeg har det skønt. Det er ligesom at kunne gå fra at kravle til at løbe. Jeg kan bruge mine ben nu. Nu kan jeg både cykle og løbe, og man bliver gladere for at se sig selv i spejlet. Det er da ikke nogen hemmelighed. Man tror mere på sig selv. Det giver selvtillid, erkender taxachaufføren.

Hvis jeg kan, så kan alle. Det kan stærkt anbefales.

JESPER STEENSIG, TAXACHAUFFØR, MAMMEN

Det er ikke kun Jesper Stensig, som mærker alle de positive ting, der er ved at blive godt 60 kilo lettere.

- Det er da mega fedt at se en mand udvikle sig sådan. Det er sejt. Det er pisse sejt. Man kan mærke mere selvtillid, power og overskud. Før havde han givet lidt op på alting - både det fysiske og andre ting omkring ham. Nu har han overskud i hovedet til at være deltagende i flere ting, siger Ditte Amling, der er Jesper Steensigs svigerinde og løbemakker.

Jesper Steensig har én ting at sige til andre, der er blevet motiveret af hans historie.

- Hvis jeg kan, så kan alle. Det kan stærkt anbefales.