Lokalt

Alle ansatte på Koldings skoler får nu mulighed for at blive testet to gange om ugen

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Testteamet skal teste ansatte på Koldings skoler, samt daginstitutioner og dagplejere. De begynder allerede i næste uge.

Alle medarbejdere på alle Koldings folkeskoler kan fra næste uge få foretaget en covid-19 lyntest på deres arbejdsplads og to gange om ugen, skriver JydskeVestkysten.

Personalet i daginstitutioner samt dagplejere får samme tilbud om to ugentlige test, men om det kan ske allerede fra uge 8 er usikkert. Ifølge avisen testmuligheder for den personalegruppe blive etableret hurtigt der efter, skriver avisen.

Kolding Kommune har lavet et testteam på syv medarbejdere, der i tre biler vil køre rundt til skolerne, så ansatte kan få lavet en lyntest på deres arbejdssted to gange om ugen.

Det nye testteam består af folk med en sundhedsfaglig baggrund, oplyser Kolding Kommunes børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson til JydskeVestkysten.

Kolding Kommune besluttede torsdag at lukke to skoler og otte dagsinstitutioner. Det skete efter at kommunen har registreret 199 smittede med covid-19. For halvanden uge side var det tal på 50.

Smitten kommer ifølge borgmester Jørn Pedersen (V) fra et smitteudbrud på to skoler.