Lokalt

Biler var klædt ud til coronavenlig fastelavnsfest

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En fastelavnsfest på coronasikker afstand lyder måske som en umulig opgave, men i Vildbjerg har de fundet en alternativ løsning.

- Det er nu! Så må I gerne dytte.

Et kor af forskellige bilhorn går i gang, og så er fastelavnsfesten officielt dyttet i gang i Vildbjerg ved Herning. Her har de været kreative og fundet en måde at holde en coronavenlig fastelavnsfest.

I år er det derfor blevet bilerne, der skal klædes ud til en alternativ fastelavn på hjul.

- Vi vil gerne vise, at man godt kan stå sammen til trods for corona. Vi håber, vi kan give folk en rigtig god fastelavnsfest, selv om det er lidt anderledes, siger Birthe Luckmann, der er bykoordinator i Vildbjerg.

Kattekrone til vinderbilen

Blandt de fremmødte er glæden over den kørende fastelavnsfest stor.

- Vi synes, det er en sjov oplevelse. Det er godt fundet på, at vi kan være afsted, selv om det er coronatid. Så vi hygger os i hvert fald, siger Nanette Birch.

- Jeg synes, det er sådan en fin idé, og børnene har rigtig glædet sig til det, lyder det fra Sara Larsen.

Også tøndeslagningen har arrangørerne i Vildbjerg fundet en løsning på. Når det bliver din tur, kører du frem mod tønden, står ud af bilen, spritter hænder, slår til tønden og sætter dig ind i bilen igen bagefter. Og så er det selvfølgelig bilen, der bliver kåret som kattekonge med en oppustelig kongekrone.

Her kan du se nogle af de udklædte biler