Lokalt

Demonstranter fra hele landet på vej til Aarhus: - Vi håber og tror, det bliver fredeligt

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

'Men in Black'-demonstrationer har tidligere ført til optøjer. Politiet regner dog med at lørdagens demonstration i Aarhus forløber fredeligt.

Ifølge et opslag på 'Men in Black's Facebookside er demonstranter fra hele landet lige nu på vej til Aarhus.

Bevægelsen 'Men in Black' har indkaldt til demonstration klokken 18.30 på Rådhuspladsen i Aarhus, da de blandt andet utilfredse med corona-restriktionerne.

Demonstrationen er anmeldt til politiet, men i både København og Aalborg har bevægelsens demonstrationer tidligere ført til optøjer og anholdelser.

Politiets forventning er dog, at det denne gang kommer til at forløbe fredeligt. Det fortæller politiinspektør hos Østjyllands Politi, Brian Voss Olsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi håber og tror, det bliver en fredelig demonstration. Det er jo en lovlig anmeldt demonstration, hvor vi fik anmeldelsen for et par dage siden, og vi er i en rigtig fin dialog med arrangørerne, fortæller han.

Politiet er forberedt

Den seneste demonstration var 23. januar i København. Her brændte demonstranter en dukke af, som skulle forestille statsminister Mette Frederiksen. Desuden blev fem personer anholdt i forbindelse med demonstrationen.

9. januar blev 23 personer ligeledes anholdt, og syv senere varetægtsfængslet i forlængelse af demonstrationer arrangeret af 'Men in Black' i Aalborg og København.

Og 19. december begik deltagerne omfattende hærværk ved blandt andet at overmale husmure og butiksvinduer med graffiti ved en demonstration arrangeret af 'Men in Black'.

Selvom demonstrationerne altså før har udviklet sig uheldigt, forventer Østjyllands Politi, at det forløber roligt.

- Vores indtryk er, at det er fint struktureret af arrangørerne, og at arrangørerne vil gøre rigtig meget for, at det skal forløbe fredeligt og roligt. Og så er det vores opgave at tage os af dem, som ikke vil følge de fælles spilleregler, siger Brian Voss Olsen.

Politiet vil blandt andet være til stede med dialog-betjente, som følger demonstranterne på hele den anmeldte rute, men de er også klar, hvis demonstrationen skulle udvikle sig imod forventningen.

- Der er ingen tvivl om, at vi har en del betjente på arbejde i aften, fordi vi ligesom skal gardere os i forhold til de eventuelt større uroligheder. Så har vi også lavet et passende set-up til i aften, siger politiinspektøren.