Lokalt

Tøjbutikker brænder inde med usælgelige varer

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Mange butikker har store lagre af vintertøj, som ikke kan sælges, når nedlukningen er ovre. Brancheorganisation efterlyser mere hjælp.

De har prøvet det før, men det kom som et hårdt slag for mange midt- og vestjyske tøjbutikker, da statsministeren torsdag meddelte, at den nuværende nedlukning bliver forlænget til 28. februar.

- Det var lidt af en mavepuster, siger indehaveren af tøjbutikken Ma-Griff i Herning, Grethe Bonde.

Ma-Griff har som mange andre tøjbutikker et større lager af vintertøj, som indehaveren havde regnet med at skulle sælge i januar og februar.

- Vi har varer hængende for mange hundredetusinde kroner, som vi skulle have solgt. Det kan vi ikke, så nu kan vi hænge dem på lager til næste år. Når jeg nu snart skal ud og købe nye varer, har jeg nogle hundrede tusinde hængende, der blokerer for ny-indkøb, siger Grethe Bonde.

Og butikken fra Herning er langt fra ene om at stå i en svær situation, fastslår Thomas Klausen, der er administrerende direktør i brancheforeningen Dansk Mode & Tekstil.

- Butikkerne brænder inde med det, man næsten kan kalde usælgelige varer. Det er i hvert fald varer, de er nødt til at komme af med til en stærkt reduceret pris. De har ingen likviditet. De har ingen penge at betale med, for de har ingen indkomst, siger Thomas Klausen.

Hjælpepakke er ikke nok

Skatteminister Morten Bødskov (S) præsenterede fredag en ny hjælpepakke til 170 milliarder kroner til landets virksomheder. Den skal blandt andet gøre det muligt at udskyde betalingen af a-skat og moms.

- Det er en hjælpende hånd. Håbet er jo selvfølgelig, at det kan holde danske virksomheder og arbejdspladser oven vande, siger Morten Bødskov.

For Dansk Mode & Textil er det dog ikke nok.

Direktør Thomas Klausen vil derfor gå til de kommende forhandlinger med regeringen med et forslag om, at butikken kan få hjælp til nedskrivning af lagre med usælgelige varer.

Grethe Bonde glæder sig til mere normale tider, men tør ikke helt tro på, at det sker i slutningen af februar.

- Vi frygter, at vi igen for at vide, at vi er nødt til at rykke det lidt mere. Og det synes jeg ikke, at vi kan overskue, siger hun.