Lokalt

Tinna ’lufter’ børn: Frikvarter for både børn og forældre

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

I Nørager har Tinna Tang Nielsen fået en god idé. Hun tilbyder at gå en tur med børn fra lokalområdet, så børnene kan få frisk luft.

Det kan være lidt af en prøvelse for børnefamilier at få kabalen til at gå op i denne tid med hjemmearbejde, hjemmeskole og børnepasning. Men i Nørager kommer Tinna Tang Nielsen børnefamilierne til undsætning.

Hun er begyndt at tilbyde at gå ture med lokalområdets børn, så børnene kan få frisk luft, og forældrene kan få lidt ro til at arbejde.

- Jeg håber, det giver lidt ro. Jeg har set, at der er mange forældre, der skal arbejde hjemmefra, samtidig med at børnene også er hjemme. Så for at give dem lidt ro, så tænkte jeg, at det her kunne jeg hjælpe med, siger Tinna Tang Nielsen, der til daglig arbejder i Spar i Nørager, som hun driver med sin mand.

Derfor kender hun også de fleste familier i området, så forældrene er trygge ved at sende deres børn på gåtur med hende.

Skærmtid skiftes ud med frisk luft

Onsdag går gåturen til skoven i Nørager, og Kaya og Bastian på henholdsvis 12 og 9 år er med for første gang. De er glade for, at de får et afbræk fra computerskærmen, hvor skoleundervisningen har kørt det meste af dagen.

- Vi sidder mest inde foran skærmen, fordi det er der, vi har time, så vi kommer ikke så meget ud, så det er dejligt at kunne komme afsted, siger Bastian Flink Kristensen på 9 år.

Hans storesøster, Kaya Flink Kristensen på 12 år, er enig. Hun er glad for at komme med på den timelange gåtur:

- Jeg synes, det er meget sjovt, for man kommer ud at bevæge sig, og man får noget motion, siger hun.

Stor opbakning

Tinna Tang Nielsen fik ideen til gåturene, fordi hun så i fjernsynet, at flere andre har lavet lignende tiltag. Mandag skrev hun et opslag i Facebook-gruppen for borgerne i Nørager og omegn, hvor hun tilbød at gå en tur med børnene, og det var en stor succes.

Indtil videre har opslaget fået mere end 140 likes, og flere har kommenteret, at det er en god idé. Siden Tinna skrev opslaget, har hun haft masser at se til med gåture, og nu har hun oprettet en Facebook-gruppe til formålet, så hun nemmere kan koordinere de mange ture.

- Det er jo bare blevet fuldstændig vildt. I dag er det den fjerde tur siden i mandags, og opbakningen har været helt vildt god, siger Tinna Tang Nielsen.

Som selvstændig kan hun selv planlægge sin arbejdsdag, så det passer med gåturene. Derudover er Tinnas egne børn voksne, så hun skal ikke selv stå for hjemmeundervisning. Udover at være glad for at hjælpe børnefamilierne i området, så nyder hun også tiden med børnene på gåturene.

- Det er sjovt at have børnene på tomandshånd og gå at snakke med dem. Det kan jeg rigtig godt lide, siger hun med et stort smil.