Hoteldirektør om rejser til Dubai: - Må vi bede om en smule respekt

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Efter kendtes rejser til Dubai og meldinger om sjusk med coronatest i byen, kritiserer direktør nu også de rejselystnes "uansvarlighed".

Det har bragt sindene i kog, at en række kendte danskere har været i Dubai og kan have taget den sydafrikanske mutation af coronavirus med hjem i bagagen.

Og nu melder Hotel Koldingfjords direktør, Peder Madsen, sig i koret af kritikere i et facebookopslag, der i skrivende stund har fået over 4.000 reaktioner.

- Må vi bede om en smule respekt – vi, der har måttet lukke vores forretninger, skriver Peder Madsen blandt andet.

For mens de kendte rejser til Dubai, så lider hotel- og restaurationsbranchen herhjemme i Danmark i forsøget på at stoppe spredningen af coronavirus - med et stort økonomisk tab til følge. I Hotel Koldingfjords tilfælde har det også betydet afskedigelse af flere medarbejdere.

- Men når jeg så oplever, hvordan uansvarligheden hos nogle blomstrer - med rejser ud i en verden i en tid, hvor vores ansvarlige, danske myndigheder har meldt rejsestop, så undres jeg og bliver meget træt.

Må vi bede om en smule respekt – vi, der har måttet lukke vores forretninger.

Peder Madsen, Direktør, Hotel Koldingfjord

Kritiserer også politikerne

Men det er ikke kun kendisserne, som Peder Madsen langer ud efter i sit facebookopslag. Også politikerne får en opsang med på vejen.

For direktøren forstår ikke, at politikerne på Christiansborg ikke skærper indrejsereglerne, så danskere i udlandet ikke tager smitte med hjem i bagagen.

- Nu må vores politikere træde i karakter og stoppe de få danskeres hån af alle vi mange, der hver dag kæmper for en hverdag uden corona. Vejen derhen bliver for lang, hvis den skal gå over Dubai!, skriver Peder Madsen.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har tidligere stillet et forslag om blandt andet krav om ti dages karantæne efter indrejse i Danmark - et forslag, som SF og De Konservative var enige i. Men regeringen har manglet opbakning fra blandt andre støttepartiet De Radikale.

- Hvis vi begynder at indføre omfattende lovgivning, som involverer tvang, men som man ikke kan håndhæve i praksis, sender det et utroligt mærkeligt signal til borgerne. Man risikerer, at folk mister tillid til staten og ikke bakker restriktionerne op, sagde Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, torsdag til Jyllands Posten.

Mandag fortsætter forhandlingerne på Christiansborg om at indføre tvungen karantæne ved indrejse til Danmark.

Lukket for flyvninger fra Dubai

Det er ikke kun solbrun hud, som danskere har kunnet tage med hjem fra Dubai.

I sidste uge blev regeringen opmærksom på, at der var sjusk med coronatest i Dubais lufthavn.

Mindst 33 danskere er blevet testet positive for coronavirus, selvom de i første omgang havde fået en negativ test i Dubai. Det fik efterfølgende transportminister Benny Engelbrecht (S) til at lukke for fly fra Dubai.