Lokalt

Børnehavevikar erkender at have taget over 1300 fotos af afklædte børn

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En 41-årig mandlig børnehavevikar sidder onsdag på anklagebænken i en sag om børneporno.

En 41-årig mandlig vikar erkender, at han har taget mere end 1300 billeder og en enkelt video af 15 børn i alderen 2 til 7 år.

Den 41-årige mand, der har været vikar i en børnehave på Feggesundvej i Aalborg Øst, sidder onsdag formiddag på anklagebænken ved retten i Aalborg.

Efter anklageskriftet er blevet læst højt, har manden erkendt sig skyldig i de oplæste forhold.

Manden forklarer i retten, at han blev fristet til at tage billeder af børnene. Han havde aldrig troet, han ville gøre sådan noget, men fristelsen blev for stor, forklarer han.

Han fortæller i retten, at han er ked af, hvad der er sket, og alle de tillidsbrud, der er sket.

Den 41-årige mand blev opdaget i september sidste år, da en anden ansat så ham tage billeder af et barn i forbindelse med et bleskift. Herefter blev myndighederne kontaktet, og manden blev anholdt.

Den senere efterforskning har blandt andet vist, at han i juni sidste år i løbet af en halv time har optaget en billedserie på 319 billeder af 4 børn, og dagen efter tog han 274 billeder af flere børn.

Ved sagen, der blev ført som en tilståelsessag, var flere forældre til de forurettede børn mødt op for at følge afgørelsen. På grund af fremmødet måtte sagen derfor flyttes til et større retslokale, fordi der ikke var nok plads i den første retssal, nemlig retssal 1 i Aalborg Byret.

Udover straffen nedlægger Anklagemyndigheden påstand om, at manden skal frakendes retten til at beskæftige sig med børn og unge.