Lokalt

Mor vil holde datter hjemme fra i morgen: - Synes ikke, jeg kan tillade mig andet

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

De mindste børn kan mandag vende tilbage til dagpleje, vuggestue og børnehave. Men langt fra alle mener, at det er den rette beslutning.

Mens det meste af samfundet fortsat er lukket ned her i starten af det nye år, kan de mindste børn mandag vende tilbage i dagpleje, vuggestue og børnehave.

Det er fortsat forsvarligt, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde 29. december.

Men derfor mener langt fra alle, at det er den rigtige beslutning.

Tidligere har blandt andet rådmand for børn og unge i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) givet udtryk for, at han mener, at også de mindste børn bør inkluderes i hjemsendelsen.

Mens pædagogernes fagforening, BUPL, mener, at det er at drive ”rovdrift” på pædagogerne, og at forældre derfor bør holde deres børn hjemme fra institution, hvis de har mulighed for det.

Den opfordring har Noura Sharif taget til sig. Hun har valgt at holde sin 5-årige datter hjemme fra børnehave det kommende stykke tid:

- Lige nu er der et rigtig højt smittetal i samfundet, og før jul og nytår havde vi flere pædagoger og børn i børnehaven, der var smittet. Jeg kan kun forestille mig, at det er ligesådan eller værre nu her efter jul, siger Noura Sharif til TV2 ØSTJYLLAND.

Juleferien bliver forlænget for Noura Sharifs 5-årige datters vedkommende. Selvom hun savner sine venner i børnehaven, ser hendes mor fortrøstningsfuldt på den kommende tid.

- Kan ikke tillade mig at sende hende afsted

Til dagligt er Noura Sharif psykologistuderende ved Aarhus Universitet. Hendes næste semester starter først til februar, og det er derfor ikke en udfordring for hende at holde datteren hjemme.

- Jeg har læst flere steder, at pædagogerne er pressede. Så synes jeg ikke, at jeg kan tillade mig at sende mit barn afsted, når jeg har muligheden for at holde hende hjemme.

Jeg synes ikke, at jeg kan tillade mig at sende mit barn afsted, når jeg har muligheden for at holde hende hjemme.

Noura Sharif

- Samtidig synes jeg ikke, at det er betryggende at sende mit barn afsted, når pædagogerne er pressede. Det tænker jeg kan gå ud over børnenes trivsel, siger Noura Sharif, der dog godt kan forstå, hvis ikke alle har samme mulighed for at holde deres børn hjemme, som hun selv har.

Juleferien bliver altså forlænget for Noura Sharifs datters vedkommende. Og selvom hun savner sine venner i børnehaven, ser hendes mor fortrøstningsfuldt på den kommende tid.

- Jeg har snakket med hende om situationen, for det er vigtigt, at hun er involveret. Det er ikke for evigt, og vi kan sagtens aktivere hende herhjemme. Hun skal nok overleve at savne sine venner lidt, siger Noura Sharif.

Opfordrer til at holde børn hjemme

Beslutningen om at holde daginstitutionerne åbne møder stor kritik fra de ansatte i dagtilbuddenes fagforeningerne.

Formand i pædagogernes fagforening, BUPL, Elisa Rimpler, har tidligere været ude med følgende opfordring til forældrene til de børn, som går i institution:

- Hvis man har mulighed for det, så behold børnene hjemme. Måske en dag, måske nogle timer, men vær med til at løfte denne her opgave, så institutionerne ikke bryder sammen, sagde hun til TV 2 30. december.

Jack Hougård Kristensen er formand for pædagogisk sektor FOA i Aarhus.

Samme opfordring lyder fra FOA i Aarhus, der repræsenterer pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og dagplejere i dagtilbud.

- Vi opfordrer til, at man holder sine børn hjemme, hvis man kan. Det gør vi for at skabe tryghed for personalet og reducere sandsynligheden for smittespredningen, siger Jack Hougård Kristensen, sektorformand for pædagogisk sektor i FOA Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi opfordrer til, at man holder sine børn hjemme, hvis man kan.

Jack Hougård Kristensen, sektorformand for pædagogisk sektor, FOA Aarhus

Han efterlyser flere ressourcer og omtanke for de ansatte i dagtilbuddene.

Blandt andet i form af flere ressourcer til rengøring, krav om mundbind for forældrene når de henter og bringer og et kig på de nuværende vaccineplaner.

- Vi mener, at man bør prioritere det pædagogiske personale i vaccineplanen, ligesom man gør det med frontpersonalet i sundhedssektoren. De burde også prioriteres til en hurtig vaccine, siger Jack Hougård Kristensen.

Nedlukningen af Danmark gælder for nu frem til den 17. januar.