Lokalt

Løkkes ven og støtte er "rystet" og "meget skuffet"

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Lars Løkke Rasmussens farvel til Venstre tager hårdt på Lars Christian Lilleholt, der står uforstående tilbage.

I godt fire årtier har de delt passionen for Venstre. Det hele startede i Venstre Ungdom, da de i 1984 for første gang stødte ind i hinanden.

Men efter godt 40 år er det nu slut. Lars Løkke Rasmussen forlader Venstre i et af parties mest mørke perioder. En beslutning, der mødes af skuffelse og manglende forståelse af Lars Christian Lilleholt (V).

- Da jeg fik nyheden, blev jeg meget ked af det. Og også rystet i en vis udstrækning. Selvom der var gået rygter om det, så havde jeg alligevel til det sidste håbet på, at han ikke ville vende Venstre ryggen, siger Lars Christian Lilleholt.

Det var på Facebook, at Lars Løkke Rasmussen smed nyheden om, at han ikke længere skulle være en del af Venstre.

- Det har ikke været nogen let beslutning, men den er modnedes over tid – og de seneste dage har gjort mig sikker i min sag, skrev Lars Løkke Rasmussen om sin beslutning på Facebook.

Han bliver i stedet løsgænger efter 40 års medlemskab i partiet.

- Jeg håber ikke, at det her kommer til at påvirke mit forhold til Lars Løkke Rasmussen. Men det er klart, at jeg er skuffet over, at han har valgt at vende Venstre ryggen. Det havde jeg ikke håbet, ville ske. Han har i mange år været en aktiv del af Venstre og tegnet Venstres politik, siger Lars Christian Lilleholt og fortsætter:

- Det er en person, der har betydet meget for Venstre. Og en person, der har betydet meget for mit eget vedkommende.

Venstre-mand af kød og blod

Lars Løkke Rasmussen bliver nu løsgænger. Han forbliver folketingsmedlem, men tilhører ikke nogen af partigrupperne.

Men når snakken går på, om Lars Løkke Rasmussen kunne hive sin gamle partifælle med i et eventuelt nyt parti, er Lars Christian Lilleholt yderst bestemt:

- Overhovedet ikke. Jeg er Venstre mand af kød og blod. Lige så mange år som jeg kan forestille mig ud i fremtiden, er jeg en aktiv del af Venstre, siger Lars Christian Lilleholt.

Efter 40 år i samme parti kan Lars Christian Lilleholt ikke se sig selv andre steder end i Venstre.

- Så kan jeg sige, at det bliver et blankt nej tak. Et venligt nej tak. Jeg er Venstre-mand. Jeg har altid været med i Venstre. Venstre er et historisk stærkt politisk parti, og for mig er der også noget, der står over os som enkeltpersoner. Vi er med i Venstre. Vi er en del af en historie. Og det er ikke noget, man bare går ud og ind af.

Lars Christian Lilleholt er stålsat om sin position i Venstre - modsat Lars Løkke Rasmussen. Og her skal forklaringen måske findes i frustrationen hos Lars Løkke Rasmussensover sin egen rolle.

- Jeg tror, at Lars Løkke Rasmussen har været frustreret over ikke længere at stå i spidsen for Venstre. Det kan jeg godt forstå. Den måde han stoppede på, det var ikke en rimelig måde, forklarer Lars Christian Lilleholt.

En mørk dag for Venstre

Venstre er inde i en turbulent tid. Lars Løkke Rasmussen har som bekendt forladt partiet, og Inger Støjberg har trukket sig som næstformand, efter hun blev bedt om det.

- Det er trist. Supertrist tid for Venstre, at vi nu må sige farvel til en tidligere formand. Det er ikke nogen god dag for Venstre. Det er en mørk dag for Venstre, men for enden af den mørke tunnel, ser jeg også et lys, siger Lars Christian Lilleholt.