Lokalt

Politiet sætter kameraer op i Aarhus nytårsaften

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Østjyllands Politi vil nytårsaften benytte midlertidige overvågningskameraer på Store Torv og på Rådhuspladsen i Aarhus.

Østjyllands Politi går nytåret i møde med en styrket indsats nytårsaften.

Der er indsat ekstra patruljer for at sikre, at aarhusianerne følger myndighedernes anbefalinger, og som et led i den styrkede indsats opsætter politiet nu midlertidige kameraer ved Store Torv og på Rådhuspladsen i Aarhus.

Kameraerne vil kun være i brug nytårsaften og skal bruges både som en hjælp til at vurdere antallet af personer de to steder og som hjælp til efterforskningen, hvis nogen for eksempel affyrer fyrværkeri mod andre:

- Vi vil være meget synlige nytårsaften med patruljer i hele politikredsen, og vi vil have ekstra fokus på de steder, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at der samles mange mennesker.

- Vi kommer til at holde særligt øje med, at forsamlingsforbuddet ikke bliver brudt, og at der ikke bliver affyret fyrværkeri på uforsvarlig vis. Kameraerne skal ses som et ekstra redskab i den indsats, siger chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

Vi har et fælles ansvar

Østjyllands Politi opfordrer desuden borgerne i Aarhus til at holde sig væk fra byens store pladser:

- Vi håber, at aftenen kommer til at forløbe stille og roligt, og at østjyderne følger myndighedernes anbefalinger. Vi har alle et fælles ansvar for, at vi får en god og sikker nytårsaften, siger chefpolitiinspektøren.

De midlertidige kameraer bliver sat op i løbet af 31. december og vil blive taget ned igen kort efter nytårsaften. Der vil blive skiltet med information om overvågningskameraerne de steder, de er sat op.