Lokalt

Julen så dyster ud, men så væltede det ind med overraskelser

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Med 11 smittede på plejehjemmet Åbakken i Øster Tørslev, så beboerne frem til jul i isolation.

Corona har lagt en dæmper på de flestes juleplaner. Også på plejehjemmene hvor nogle af landets mest udsatte har måttet isolere sig for at undgå smitte.

På plejehjemmet Åbakken i udkanten af Øster Tørslev i Randers Kommune nåede corona inden døre op til jul.

Seks beboere og fem medarbejdere er konstateret smittet, og derfor måtte planerne om fællesspisning juleaften skiftes ud med tallerkenanretninger, der blev serveret til hver enkelt beboer på værelset.

- Jeg synes, det var så trist, at de skulle sidde inde på deres egen stue uden dem, de holder af omkring sig. Samtidig synes jeg, at det var synd for dem, at de måske ikke engang fik nogen gaver, fortæller Anja Kirkemand Foged, der er social- og sundhedsassistent på Åbakken.

Derfor skrev hun ud til sit netværk i Øster Tørslev på Facebook for at høre, om der var nogle med ekstra overskud, der kunne have lyst til at købe en gave til beboerne på plejehjemmet.

Anja Kirkemand Foged havde regnet med, at der måske ville komme et par pakker, som personalet kunne fordele til de mest udsatte beboere.

Men pludselig væltede det ind med gaver fra lokalområdet i så store mængder, at Anja Kirkemand Foged end ikke kunne overskue at tælle dem alle sammen.

Der var endda nok til, at alle beboerne i de 40 plejeboliger kunne få mere end bare én gave:

- Der var simpelthen så overvældende mange! Det var langt mere, end vi havde turde at regne med. Det er slet ikke til at beskrive, siger Anja Kirkemand Foged.

Stor taknemmelighed hos de ældre

Blandt gaverne var der store æsker chokolader, cremer, deodoranter, lysestager, hjemmesko, hyacinter og cd’er.

Til stor glæde for plejehjemsbeboerne fortæller Anja Kirkemand Foged:

- De har alle sammen været helt vildt glade og taknemmelige og fortalt mig om, hvad de har fået. Det har betydet rigtig meget for dem, at der er nogle, der tænker på dem og har overskud til at give dem lidt ekstra nu her, hvor mange har været helt alene i julen, siger hun.

Blandt gaverne var der store æsker chokolader, cremer, deodoranter, lysestager, hjemmesko og hyacinter og cd'er.

Anja Kirkemand Foged er sikker på, at de mange julegaver er noget, der vil blive talt om længe fremover:

- Vi er alle sammen blevet så rørt. Jeg synes, det er utroligt, hvordan folk stimler sammen, når der er brug for det, siger Anja Kirkemand Foged.

De mange julegaver bragte stor glæde til plejehjemmet.