Lokalt

Corona-bonus kan være på vej til flere faggrupper

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Højere løn til fysioterapeuter og ergoterapeuter, der arbejder med coronasyge patienter, bliver måske en realitet.

Sygeplejerskerne og SOSU-assistenterne på Region Sjællands corona-afsnit er allerede sikret en bonus.

Helt konkret et tillæg på 3000 kroner om måneden.

Og det tillæg kan være på vej til flere ansatte. Det siger regionsdirektør Per Bennetsen fra Region Sjælland.

- Sygeplejerskerne er den største gruppe, SOSU'erne den næststørste og nu venter fysioterapeuterne og ergoterapeuterne, som vi også regner med tilslutter sig denne aftale. Vi har brug for, at der er nogen, der står i beredskab, som vi kan kalde på med kort varsel, og så vil vi gerne honorere dem, der gør en særlig indsats - og er ekstra fleksible, tager efteruddannelse. Det er derfor, at vi gerne vil lave disse aftaler med vores ansatte, siger Per Bennetsen.

Han siger, at Regionen godt ved, at rigtig mange lige nu gør en ekstra indsats, selvom tillægget kun gælder for de ansatte på corona-afsnittene.

- Jeg tror, at alle i Danmark yder en kæmpe indsats lige nu. Vi har bare sagt, at der er nogen, der her i Region Sjælland yder en særlig stor indsats lige nu i forhold til at pleje covid-19-patienterne, hvor vi har brug for ekstra fleksibilitet, og brug for uddannelsesindsatsen. Men der er langt flere, som vi skylder tak, siger han.