Lokalt

23-årig kørte i byzone 145 kilometer i timen

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

En mand har fået inddraget sit kørekørt af politiet, efter han kørte alt for stærkt på Amager.

En 23-årig bilist blev natten til søndag standset af politiet, da han kørte med alt for høj fart på Amager Strandvej i København.

Den 23-årige kørte intet mindre end 145 kilometer i timen, hvilket svarer til en hastighedsoverskridelse på næsten 200 procent.

- Det er jo det, man kalder vanvidskørsel, siger vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi.

Han forklarer, at den unge bilist blev taget i en hastighedskontrol, hvorefter han blev bragt til standsning.

Hans kørekort blev i den forbindelse inddraget på stedet og vil blive ubetinget frakendt, oplyser vagtchefen.

Vanvidsbilisme er i den grad et emne, som har optaget den offentlige debat gennem længere tid.

Over 47.000 danskere har skrevet under på et borgerforslag om minimumsstraffe for vanvidsbilister, der dræber, og på Christiansborg har politikerne nu også taget affære.

Hårdere straffe på vej

Tidligere på måneden blev der indgået en ny bred aftale, der sikrer markant skærpede straffe og konfiskering af køretøjet for vanvidsbilisme.

Konkret betyder aftalen blandt andet, at straffen for uagtsomt manddrab som følge af vanvidsbilisme skærpes med 150 procent fra et udgangspunkt på 16-18 måneder fængsel til et udgangspunkt på mellem tre år og fire måneder og tre år og ni måneder.

Straffen bliver også skærpet, hvis man på anden måde skader andre eller flygter fra stedet, og endelig vil en række mindre forseelser fremover ikke blot udløse en bøde, men også 20 dages ubetinget fængsel.

Endelig tager aftalen ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) også hånd om en af de store udfordringer, der hidtil har været med vanvidsbilisme. Nemlig når forbrydelsen bliver begået af en fører, som ikke er ejer af bilen, og derfor ikke kan få den konfiskeret.

- Hvis der bliver kørt vanvidskørsel, vil vi fremover kunne tage bilerne fra folk og bortsælge dem. Derudover hæver vi straffen. Der hvor man før fik bøde for at køre for stærkt, vil man nu skulle i fængsel, og der hvor man lige frem slår folk ihjel eller på anden måde skader dem, skal man i fængsel i lang tid, har Nick Hækkerup tidligere udtalt til TV 2.

Det er samtlige partier i Folketinget på nær Alternativet og Liberal Alliance, der står bag aftalen.